Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO ÎPS Calinic anunță că rămășițele pământești ale Principilor Nicolae și Mircea vor fi aduse la Necropola Regală de la Curtea de Argeș

Rămășițele pământești ale Principilor Nicolae și Mircea vor fi aduse în acest an la Necropola Regală de la Curtea de Argeș. Anunțul a fost făcut săptămâna trecută de Părintele Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Muscelului.

Principele Nicolae a fost al doilea copil al Reginei Maria și al Regelui Ferdinand. S-a născut în 1903 la Sinaia și a murit în 1978 la Madrid, fiind înmormântat la Lausanne, în Elveția.

Principele Mircea, cel de al șaselea și ultimul copil al suveranilor, s-a născut în 1913 la București și s-a stins din viață la doar trei ani și nouă luni, în 2 noiembrie 1916, la Buftea, din cauza febrei tifoide.

În prezent, odihnește în capela Castelului Bran, unde sora lui, Principesa Ileana, l-a adus de la Biserica Cotroceni în 1941.

„Au fost deja finalizate cele 12 pietre funerare din Catedrală. Interiorul Catedralei va mai dura, ne vom consulta cu Înaltpreasfințitul Părinte Calinic pentru detaliile necesare. Sunt lucrări complexe”, a precizat Ion Tucă, directorul Casei Regale, citat de Adevărul.

Construcția Noii Catedrale Arhiepiscopale de la Curtea de Argeș a început de Ziua Regalității, în 10 mai 2009, la inițiativa Casei Regale a României, pentru că vechea biserică nu mai putea adăposti și alte morminte. Altarul a fost sfințit în 7 decembrie 2018.

Noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeș are în total 16 morminte și în ea își dorm somnul de veci în prezent patru suverani români: Regele Carol al II-lea, Regina Elena, Regele Mihai I și Regina Ana.

În vechea necropolă de la Curtea de Argeș sunt înmormântați Sfântul Domnitor Neagoe Basarab, ctitorul mănăstirii; Monahia Platonida (Doamna Despina văduva domnitorului, călugărită după moartea lui); Doamna Stana, fiica Sf. Neagoe Basarab și soția domnitorului Ștefăniță Vodă al Moldovei; Radu de la Afumați, soțul Doamnei Ruxandra, altă fiică a lui Neagoe Basarab; Regele Carol I; Regina Elisabeta; Regele Ferdinand I Întregitorul și Regina Maria.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.