Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Lovitură simbolică pregătită de Kiev pentru Moscova: 'îngerul' care îi apără pe ucraineni de ruși

stemă

Kievul vrea să-și schimbe stema și steagul! Motivul? Seamănă prea mult cu cea a Moscovei. A fost prezentat în acest sens un proiect pentru o nouă stemă și un nou steag pentru regiune, care să le înlocuiască pe cele vechi, transmite șeful Administrației Regionale de Stat, Ruslan Kravchenko, relatează presa de la Kiev.

El a menționat că simbolismul ar trebui să corespundă istoriei, valorilor culturale, caracteristicilor sociale și tradițiilor regiunii. "Din 1999, stema regiunii Kiev îl înfățișează pe Yuriy Zmieborets, care copiază și seamănă cu Georgy Pabedanosets pe stema regiunii Moscova și a Moscovei. Dar nu avem nimic de-a face cu teroriștii. Prin urmare, de la începutul invaziei pe scară largă, a apărut problema schimbării simbolurilor", a subliniat Kravchenko

O propunere a fost făcută ca un înger să fie reprezentat la baza stemei regiunii Kiev. Deoarece îngerul este cel care se roagă pentru regiunea Kiev, locuitorii săi și stă pe protecție, fiind înregistrat în documentele istorice pe stema pământului Kievului cel puțin din 1416. Stema cu îngerul a fost, de asemenea, descrisă pe marile sigilii de stat ale Marelui Ducat al Lituaniei. Există, de asemenea, patru variante ale steagului – stema cu imaginea unui înger pe fundaluri de diferite culori, inclusiv albastru, alb și violet.

Oficialul a adăugat că nu au fost cheltuiți bani de la buget pentru proiect, iar noile simboluri vor fi aprobate la ședința consiliului regional, după mai multe consultări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.