Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Marea păcăleală în numele EMAG

Numele celui mai mare magazin online din România este folosit pentru țepe în mediul virtual! Un aspirator marca Dyson, modelul V11, se vinde cu doar 10 lei, conform unui anunț sponsorizat de pe rețelele de socializare. Ceea ce pare un chilipir este, de fapt, țeapa vieții pentru cei care îndrăznesc să își bage datele cardului.

Concret, după ce ”clientul” dornic de un aspirator de ultimă generație la un preț de pomană urmează linkul din descriere, care este ascuns printr-un alt link oferit de de o companie cu renume în IT, este redirecționat către site-ul care îl va lăsa fără un leu pe card. Site-ul în cauză este grafasu.info, care, la o simplă verificare, funcționează ca un domeniu specializat în a păcăli lumea și a le fura banii. Pentru a fi și mai verosimil, pe site-ul în cauză sunt și postate comentarii ale unor așa-ziși ”câștigători” cu nume românești, care ar fi cumpărat aspiratorul la prețul derizoriu afișat.

Pagina de pe Facebook se numește ”Emag online”, iar cei care răspund la comentarii au ales să folosească titulatura ”Emag support” special pentru a da o iluzorie veridicitate a ceea ce se pune la cale.

Dar, țeparii online se folosesc de imaginea și credibilitatea Emag pentru ca naivii să le cadă în plasă și să îi lase fără banii de pe carduri. Astfel de furturi sunt frecvente în mediul online din România.

 

 

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.