Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Mii de bucureșteni au mers la Biserica Zlătari, pentru a se închina la moaștele Sfântului Ciprian

Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul a slujit duminică la Biserica Zlătari din capitală. Lăcașul de cult îl are drept ocrotitor spiritual pe Sfântul Ciprian, cinstit în data de 2 octombrie.

În predica sa, ierarhul a evidențiat cele două texte evanghelice citite la Sfânta Liturghie.

Prima Evanghelie, a Duminicii a 19-a după Rusalii, prezintă o parte din predica ținută de Mântuitorul Hristos pe Muntele Fericirilor, în care este subliniată necesitatea ca noi să iubim nu numai pe cei care ne iubesc.

„Atunci când ne rugăm pentru noi înșine, pentru cei dragi nouă, să ne rugăm și pentru cei ce ne urăsc, pentru cei care ne împiedică în săvârșirea binelui. Să nu ne rezumăm la principiul cel vechi, preluat în proverbe și de strămoșii noștri: Ceea ce ție nu îți place altuia nu-i face!”, a spus PS Varlaam, informează basilica.ro.

„La judecata universală nu vom fi judecați și apreciați doar pentru răul pe care nu l-am făcut ci vom fi judecați și pentru binele pe care am putut să îl facem și nu l-am făcut”, a adăugat ierarhul.

„De aceea să rămână lumină și călăuză a comportamentului nostru în această viață trecătoare, în această călătorie a noastră către Împărăția Cerurilor, regula de aur enunțată de Hristos în Evanghelia de astăzi ‹Precum voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi asemenea›”, a adăugat Episcopul vicar patriarhal.

A doua Evanghelie citită la Sfânta Liturghie a evidențiat rolul de păstor al Mântuitorului Hristos, model pentru păstorii Bisericii, pe care și Sfântul Ciprian l-a însușit.

„Sfântul Ciprian, care după ce a studiat în tinerețile sale la centre importante de vrăjitorie și magie din Munții Olimp, în Egipt la Memphis și a făcut mult rău a primit într-o bună zi, pentru rugăciunile creștinilor, Lumina Evangheliei. A ajuns un atât de bun creștin încât a devenit preot și păstor al Bisericii”, a punctat ierarhul.

„Sfântul Ciprian al Antiohiei Pisidiei, pentru creștinii săi și pentru credința sa puternică a fost arestat în 304, dus în capitala imperiului, la Nicomidia, și decapitat pentru credința sa creștină”, a adăugat PS Varlaam Ploieșteanul.

„Sfântul Ciprian a slujit Biserica până la moarte”, a conchis Preasfinția Sa.

Corul de copii „Clopoțeii veseli” de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din București a prezentat un program artistic la finalul slujbei, fiind recompensați cu daruri din partea parohiei.

Biserica Zlătari deține un fragment din moaștele Sfântului Ciprian încă din anul 1790.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.