Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Noua Dacia Bigster, cel mai mare SUV al producătorului, a fost fotografiat pentru prima dată pe stradă

autocar.co.uk
Dacia Bigster

Pana in acest moment, crossover-ul Dacia Bigster 2022 a fost prezentat doar ca un concept. Totuși, săptămâna aceasta mașina adevărată a fost fotografiată în Holesovice, Praga.

Luni, la Holesovice, Renault și Dacia au dezvăluit reporterilor planurile lor pentru anii următori, prezentând noul break Jogger cu șapte locuri și alte mașini. Despre noua Dacia Bigster 2022 nu s-a spus niciun cuvânt, dar jurnaliştii au reuşit să o filmeze.

Dacia Bigster 2022 a fost dusă la Praga, dar nu a fost arătată jurnaliştilor auto. A fost arătată dealerilor, dar nici măcar ei nu au avut voie să fotografieze exemplarul adus. Mașina a fost văzută pe stradă doar pentru câteva secunde.

Potrivit datelor oficiale, Dacia Bigster 2022 va avea o lungime a caroseriei de 4,6 m, adică din punct de vedere al dimensiunilor va fi comparabilă cu Land Rover Discovery Sport și VW Tiguan. Bigster-ul va costa mult mai puțin decât aceste modele, la nivelul lui Volkswagen T-Roc (între 20.000 și 25.000 de euro).

Dacia confirmă că noul automobil va avea un interior spațios, dar nu se știe încă dacă este planificată o versiune cu șapte locuri, cu al treilea rând de scaune. Dacia Bigster 2022 va fi construită pe platforma CMF-B. Este de așteptat ca versiunea de bază să primească un motor pe benzină „aspirat” de 1 litru, cu o capacitate de 65 CP, care este instalat în Sandero. Va exista și un motor turbo de 90 de cai putere, în timp ce vârful de gamă va primi un motor de 1,3 litri de 128 de cai putere, care este în prezent pe Renault Capture.

Renault, compania-mamă a Dacia, a sugerat, de asemenea, că gama Dacia Bigster ar putea avea un grup motopropulsor hibrid Clio E-Tech care dezvoltă 138 CP. În plus, se creează în prezent o nouă transmisie hibridă concepută pentru SUV-uri. Acesta va primi un motor turbo de 1,2 litri cu trei cilindri și 200 CP.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.