Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Noul episcop al Devei a oficiat prima sfințire de biserică în actuala calitate

Preasfințitul Părinte Nestor a târnosit duminică noua biserică din satul Chercheș, parohia Popești, închinată „Adormirii Maicii Domnului”. După slujba de sfințire, Episcopul Devei și Hunedoarei a oficiat Sfântă Liturghie.

În cuvântul rostit, Părintele Episcop a explicat semnificațiile teologice ale rânduielii târnosirii lăcașurilor de cult și a subliniat rolul pe care Biserica îl are în comunitate, scrie basilica.ro.

În continuare, ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre importanța participării în fiecare zi, de duminică sau de sărbătoare, la Sfânta Liturghie.

La final, Preasfințitul Părinte Nestor l-a hirotesit iconom-stavrofor pe preotul paroh Florin Vasiu. Totodată, ierarhul a oferit acte de cinstire fostului preot paroh Radu Scânteie și preotului pensionar Ioan Coța pentru eforturile depuse în construcția lăcașului de cult.

În duminica precedentă, pe 14 ianuarie, PS Nestor a sfințit pictura bisericii „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Hunedoara, biserica din Chercheș fiind prima biserică sfințită anul acesta în Episcopia Devei și Hunedoarei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.