Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Procurorii DNA care plănuiau să 'liniştească' judecătorii, la protestele împotriva modificării legilor justiţiei

Digi24.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Avocatul Răzvan Doseanu a publicat săptămâna trecută o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea din ianuarie 2018, despre care spune că nu ştie dacă e autentică, el cerând un punct de vedere DNA Oradea în acest sens. În înregistrare se vorbeşte de urmărirea penală a unor judecători ca să intre "frica în ei", să se "liniştească".

Avocatul susţine, pe site-ul casei de avocatură pe care o reprezintă, că a primit înregistrarea anonim şi dă numele celor care ar fi participat la şedinţa DNA Oradea, spunând că le recunoaşte vocile personal. Astfel, el îi nominalizează pe procurorii Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin şi Rus Lucian, de la DNA Oradea.

CITEȘTE ȘI: Locuri de care trebuie să te fereşti: De unde iei cel mai uşor virusuri şi bacterii

Cel puţin doi dintre procurorii din înregistrare - Lucian Rus şi Ciprian Ardelean - participaseră în urmă cu doar o lună la un protest în faţa clădirii parchetelor din Oradea, pentru a-şi arăta nemulţumirea cu privire la modificarea legilor justiţiei. Cei peste 20 de participanţi la protest aveau în mâini jurământul pe care îl depun magistraţii în faţa preşedintelui țării în momentul în care sunt numiţi în funcţie, potrivit bihoreanul.ro. Protestele au continuat la Oradea şi în zilele care au urmat din decembrie 2017, cu participarea procurorilor DNA.

Cei cinci procurori care apar în înregistrare discută despre judecători favorabili şi nefavorabili de la Tribunalul Bihor şi mai ales de la Curtea de Apel Oradea. Procurorii DNA au discutat situaţii în care dosarele le-au fost făcute ferfeniţă de judecători care în cazurile altor parchete "nici nu se uită pe dosare".

"Orice dosar, aşa, la completele astea, va fi aiurea", afirmă Pantea despre judecătorii ostili, fostul şef al DNA Oradea, Adrian Muntean, calculând că, totuşi, "o să fie două complete bunicele". "Dacă nu se întâmplă ceva la Curte, varză vom ajunge pe câteva dosare", a spus din nou Pantea, Ciprian Man liniştindu-l că asemenea lucruri "se întâmplă".

Ceea ce poate fi considerat mai grav este că procurorii au discutat şi despre o posibilă cale de a "linişti" magistraţii potrivnici: "Dacă începi urmărirea penală faţă de astea două judecătoare, dacă trimite Adi (n.r. - Adrian Muntean) în judecată pe ăia trei, intră frica", se aude Man, după care Ardelean a punctat că aşa "se mai liniştesc".

Una dintre modificările legilor justiţiei, la adresa cărora protestau procurorii din înregistrare, se referea chiar la mutarea competenţei de investigare a magistraţilor la o secţie specială din Parchetul General, lăsându-i pe procurorii DNA fără posibilitatea de a "linişti" judecători.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul profesorului Mencinicopschi: Cum se consumă ouăle de prepeliță în mod corect .

FOTO: Bihoreanul.ro

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.