Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO PS Lucian: 'Să Îl întâmpinăm și noi pe Domnul cu inima curată, cu inima înfrântă și smerită, și El ne va întâmpina pe noi'

La sărbătoarea Întâmpinării Domnului, Episcopul Lucian a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş.

El i-a îndemnat pe credincioși să Îl întâmpine pe Dumnezeu în sufletul lor prin participarea activă la viața Bisericii.

„Să încercăm și noi să urmăm virtuților celor doi drepți ai Vechiului Testament, care s-au învrednicit să Îl vadă pe Pruncul divin, pe Mesia, pe Mântuitorul lumii în templul din Ierusalim”, scrie basilica.ro.

„Și noi să venim, în fiecare duminică și sărbătoare, la Biserică pentru a-L întâmpina pe Domnul și El ne va întâmpina și ne va primi în Împărăția Sa, mai întâi în cea de pe Pământ, în Biserică, unde se binecuvântează Împărăția Preasfintei Treimi la fiecare Liturghie și, mai apoi, Mântuitorul ne va primi în Împărăția cea fără de sfârșit, în Împărăția cerurilor, căci noi toți dorim să ne mântuim. Scopul nostru pe Pământ este mântuirea. Ce este mântuirea, ce este sfințenia? Unirea omului cu Dumnezeu”.

„Să Îl întâmpinăm și noi pe Domnul cu inima curată, cu inima înfrântă și smerită, și El ne va întâmpina pe noi și vom fi împreună cu Domnul în această viață și în viața cea veșnică, în Împărăția iubirii, în Împărăția cea fără de sfârșit, căci Dumnezeu, Preasfânta Treime, este Izvorul iubirii, este Izvorul Luminii și Izvorul Vieții veșnice”, a subliniat Episcopul Caransebeşului.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.