Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO PS Timotei a oficiat două hirotonii, la Mănăstirea Radu Vodă: 'Puterea pe care Mântuitorul a dat-o ucenicilor o primesc și apostolii din aceste vremuri'

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a slujit sâmbătă la Mănăstirea Radu Vodă din capitală și a oficiat două hirotonii. În acest context, ierarhul a amintit că Mântuitorul le-a spus Sfinților Apostoli trimiși la propovăduire să nu ia nimic pe drum: „nici toiag, nici traistă, nici pâine, nici bani şi nici să nu aveţi câte două haine” (Luca 9:3).

Evanghelia zilei ne vorbește despre puterile pe care le-au primit ucenicii Mântuitorului când au fost trimiși la propovăduire, a spus PS Timotei.

„Mântuitorul le-a dat putere și stăpânire peste toți demonii și putere să vindece suferințele, bolile celor pe care aveau să-i întâlnească. Mântuitorul le-a spus că dincolo de aceste puteri, ei nu mai aveau nevoie de nimic, nici de traistă, nici de toiag, nici de bani, nici de o a doua haină. Ucenicii erau îndemnați de Mântuitorul să intre în prima casă în care își puneau în gând, iar în cazul în care nu erau primiți, Mântuitorul spune clar: nicio fărâmă din binecuvântarea lor nu rămânea asupra acelor oameni; erau îndemnați să-și scuture chiar și praful de pe încălțăminte”, a spus PS Timotei citat de basilica.ro.

Ierarhul a spus apoi că puterea primită de Sfinții Apostoli a fost oferită și sfinților cinstiți în data de 26 noiembrie și a continuat cu exemple din viețile Cuvioșilor Alipie Stâlpnicul și Stelian Paflagonul.

La finalul predicii, Preasfinția Sa a spus că textul evanghelic amintit se adresează mai ales celor care doresc să-I slujească Mântuitorului și chiar dacă pot părea nepotrivite azi, cuvintele Sale rămân mereu actuale.

„Puterea pe care Mântuitorul a dat-o ucenicilor Săi odinioară o primesc și apostolii din aceste vremuri. Chiar dacă vremurile și oamenii s-au schimbat, cuvintele Mântuitorului sunt nemincinoase. Le amintim celor doi părinți care astăzi se pregătesc cu bucurie sfântă pentru slujirea în ogorul Bisericii că aceste cuvinte ale Mântuitorului: «să nu luați nimic pe drum: nici toiag, nici traistă…» sunt actuale. Apostolii, deși s-au aflat adeseori în medii ostile și au trecut prin suferințe, încercări, umilințe, ei totuși n-au dus lipsă de nimic”, a spus ierarhul amintind apoi exemplul Sfântului Pavel care n-a dorit să fie povară nimănui și își câștiga existența împletind coșuri și corturi.

„Un preot care își face datoria nu duce lipsă de nimic. Dacă râvna lui va fi pe măsură, și darurile, la fel”, a concluzionat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Alin ­George Stoica, secretar eparhial la secretariatul Arhiepiscopiei Bucu­reștilor, a fost hirotonit preot pe seama pe seama Parohiei ilfovene Căldăraru, iar teologul Daniel Valentin Rândașu a fost hirotonit diacon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.