Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Războiul armeano-azer ia proporții! Intervine și Ucraina, după Turcia: Azerbaidjanul avansează puternic pe front; Armenia doboară un avion

Războiul dintre Armenia și Azerbaidjan se complică pe zi ce trece. Ambele tabere luptă cu forță pentru a suprima inamicul. Noaptea de joi spre vineri a fost una dificilă pentru Azerbaidjan, dar și pentru Armenia.

Militarii azeri au preluat controlul asupra înălțimilor din jurul satului Madagiz în direcția Aghdara din Nagorno-Karabakh, ostilitățile au fost conduse noaptea și dimineața, a informat vineri Ministerul Apărării din Azerbaidjan, relatează Interfax. De asemenea,  în direcția Jebrail-Fizuli, trupele azere au forțat forțele inamice să se retragă și au avansat. Potrivit Ministerului Apărării, în direcția Muntelui Murov, situația operațională se află sub controlul trupelor azere. „De la 00:00 până la 07:00, cinci unități de vehicule blindate și vehicule, trei obiecte ale infrastructurii militare și un număr mare de personal inamic au fost distruse”, se spune în mesaj.

Vineri mai devreme, serviciul de presă al Ministerului Apărării al Republicii Nagorno-Karabakh (NKR) a raportat că luptele în toate direcțiile s-au reluat în Nagorno-Karabakh fără modificări semnificative în situația operațională. „Subdiviziunile Armatei de Apărare NKR suprimă toate atacurile inamice, provocând pierderi de forță de muncă și echipamente”, se spune în mesaj. Departamentul a mai spus că în timpul nopții situația era stabilă.

Avion și dronă doborâte

Un avion și o dronă a Forțelor Armate din Azerbaidjan au fost doborâte în direcția nord-estică în zona conflictului Karabakh, a raportat vineri dimineață secretarul de presă al Ministerului Apărării din Armenia, Shushan Stepanyan. „La 07:55 în direcția nord-est, forțele de apărare aeriană armene au doborât un avion inamic și o dronă”, a scris ea pe Facebook. Stepanyan a adăugat că ostilitățile continuă de-a lungul întregii linii de conflict. „Încercările inamicului de a sparge apărarea trupelor noastre în unele sectoare au eșuat”, a spus ea. Cu o zi înainte, Ministerul Apărării din Armenia a raportat că șapte drone au fost distruse în spațiul aerian al țării în ultimele 24 de ore, una dintre ele la 16 km de Erevan.

Intervine Ucraina

Ucraina este pregătită să ofere ajutor militar și umanitar Azerbaidjanului pe fondul escaladării conflictului din Nagorno-Karabakh, a spus adjunctul Radei Supreme,  Lyudmila Marchenk. Dacă „problema devine acută”, Kievul nu va trece la acțiuni. El a asigurat că autoritățile ucrainene acordă deja sprijin la Baku în domeniul juridic și în domeniul resurselor, pregătind ajutorul umanitar.

„Ucraina este gata să susțină astăzi Azerbaidjanul pe diferite platforme. Aceasta include sprijin militar și umanitar pentru tot ceea ce va fi necesar în viitor. Aceasta este o situație militară", se arată în declarație.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.