Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO SCANDAL între Biserica Ortodoxă Rusă și Armata rusă: Preoții critică sutanele de camuflaj expuse la cel mai mare târg militar

Biserica ortodoxă rusă a criticat marţi sutanele de camuflaj care au fost prezentate la Târgul Internaţional Militar Army 2020, ce se desfăşoară în apropiere de Moscova, considerând că modelul nu este cel acceptat, relatează agenţia EFE.

''Orice se face trebuie să răspundă canoanelor Bisericii ortodoxe ruse (...) Iar acest lucru nu se întâmplă'' în cazul de faţă, a declarat agenţiei ruse Interfax episcopul Stefan, şeful departamentului sinodal pentru relaţiile cu armata, scrie agerpres.ro.

Citește și: Vești importante! Guvernul ar putea introduce noi taxe

În pavilionul forţelor armate ruse de la târg au fost expuse în premieră sutane tricotate cu modele militare de camuflaj, în plus faţă de versiunile tradiţionale, printre care şi cea de culoare kaki, acestea atrăgând atenţia vizitatorilor, presei şi reţelelor de socializare.

Preoţii care oficiază slujbe religioase în armata rusă folosesc din anul 2016 sutane în culori militare şi Biserica ortodoxă rusă a aprobat şapte culori diferite pentru confecţionarea veşmintelor religioase, dar sutanele cu model de camuflaj nu se numără printre cele acceptate de instituţia religioasă.

Citește și: Video Cumătrul lui Emi Pian face campanie pentru PNL! A trecut la amenințări fără precedent

Târgul Internaţional Militar Army 2020 este cel mai important eveniment promoţional pentru complexul militar-industrial rusesc, care cu această ocazie încheie cu alte state contracte de vânzare de armament.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.