Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto | Soluții de criză în Ucraina: Un stadion care a găzduit meciuri de la Euro 2012 și-a transformat lojele în spații de cazare pentru refugiați

Ucrainenii au transformat lojele unui stadion din vestul țării în spații de cazare pentru refugiații care fug din zonele de conflict.

Arena Liov a fost construită pentru Euro 2012, fiind unul dintre cele cinci stadioane construite special pentru turneul de fotbal. Însă, după izbucnirea războiului, a devenit un centru de primire pentru refugiații care fugeau de violențe, transmie BBC.

Iulia Shatukhina lucrează la FC Shakhtar Donetsk, un club ucrainean fondat în Donețk, dar forțat să joace la vest de oraș de la invazia rusă din 2014. Ea le-a prezentat jurnaliștilor BBC zona VIP, acolo unde stadionul găzduia conferințe și invitați speciali la meciurile importante. În prezent, clubul a amenajat paturi, aparate de încălzit și apă caldă pentru sute de persoane.

„Mamele cu copii sunt principalul nostru public", ne spune ea. „Ne asigurăm că au tot ce le trebuie.”

Într-o lojă VIP, cu o vedere perfectă spre stadionul de 35.000 de locuri, au fost instalate două paturi și două pătuțuri, cu o toaletă privată. „Ca o cameră de hotel VIP!”, spune Iulia Shatukhina.

„Spațiile amenajate sunt în mare parte goale, cu puțini oameni în zecile de paturi. Dar Iulia spune că se vor umple pe măsură ce va trece ziua. Dimineața, ei încearcă să mute oamenii într-o locuință permanentă, dar iau în considerare posibilitatea de a găzdui oamenii pentru mai mult timp.

„Poate că într-o săptămână sau o lună vom putea găzdui oameni pentru mai mult timp”, spune ea.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.