Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Sorin Cîmpeanu pune un nou pariu în educație: 'Mi-am asumat'

Sorin Cîmpeanu a avut, joi, o întâlnire cu fostul campion mondial la șah Garry Kasparov, iar apoi a declarat, într-o conferinţă de presă, că şi-a asumat introducerea şahului în şcolile din România ca materie opţională.

"Văzând nivelul de implicare al lui Garry Kasparov pentru susţinerea şahului, mi-am asumat şi eu introducerea acestei discipline în şcoli. Mă impresionează atractivitatea foarte mare pe care şahul o are în rândul elevilor şi profesorilor, chiar şi în această epocă în care IT-ul a prins multă putere. Ministerul Educaţiei are de gând să susţină promovarea şahului în şcolile româneşti", a afirmat ministrul.

Întrebat când va începe să fie predată în şcoli această nouă disciplină, Sorin Cîmpeanu a răspuns: "Există deja un număr important de profesori care au fost formaţi pentru a putea preda şahul. Este un curs de formare susţinut de Federaţia Română de Şah cu un număr de 100 de ore. Aceşti profesori sunt formaţi în mare parte, avem de asemenea în lucru şi planurile cadru, care vor fi valabile începând cu septembrie 2023. Şi vom căuta împreună cu experţii în ştiinţele educaţiei să găsim un loc cât mai potrivit acestei discipline pe care şi eu o doresc în şcolile româneşti".

”Am fost bucuros și onorat să fac prima mutare în partida dintre Ian Nepomniachtchi (challenger-ul la titlul mondial în anul 2021) și românul Bogdan Deac - primul jucător al României la ora actuală (Top 100 mondial). Bogdan Deac a obținut titlul de mare maestru internațional la vârsta de numai 14 ani, devenind, la vremea respectivă, cel mai tânăr mare maestru din lume. Un model de reușită pentru tineri în șah, Bogdan Deac a obținut titlul de campion național de seniori, deși încă era junior.

Felicit Federația Română de Șah și președintele – dl. Vlad Ardeleanu – pentru implicarea în organizarea acestui eveniment, dar mai ales pentru parteneriatul cu Ministerul Educației, prin care, începând cu anul 2021 promovăm Programul “Educație prin Șah în învățământul preuniversitar”.

În acest fel șahul, un veritabil instrument didactic, va ajuta la dezvoltarea armonioasă a elevilor români. Atractivitatea de care se bucură acest program în rândul elevilor și profesorilor români este absolut impresionantă și merită toată susținerea Ministerului Educației.”, a mai precizat Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.