Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto| Steaua București oferă spre adopție cinci cai 'trecuți în rezervă'

Wikipedia
csa steaua

Clubul Sportiv al Armatei Steaua oferă spre adopție cinci cai, toți cu vârste de peste 20 de ani, care au participat la competiții, dar acum sunt „trecuți în rezervă”.

Montana (24 ani), Siker (24 ani), Modest (24 ani), Leona (25 ani) și Barbie Girl (21 ani) sunt 5 căluți „veterani”, foarte blânzi și afectuoși, arată Ministerul Apărării Naționale pe pagina de Facebook a instituției, unde au fost postate și fotografii cu cei cinci cai, potrivit Mediafax.

„Căluții au luptat în competiții în cadrul Clubului Sportiv al Armatei 'Steaua București' ani de zile, dar acum e timpul să 'treacă in rezervă' și să se bucure de o bătrânețe liniștită. Deci în momentul de față, Steaua are cinci cai bine îngrijiți, care pot fi oferiți spre adopție”, se arată în postare.

Conform acesteia, chiar dacă nu mai pot face performanță, caii pot aduce multă bucurie, pot fi folosiți pentru agrement, călărie de către copii, terapie asistată de animale (hipoterapie).

Aceștia sunt bine îngrijiți, dar, odată cu vârsta, starea lor de sănătate s-a deteriorat. Aceștia au boli specifice cailor trecuți de 20 de ani: tendinită, artrită a membrelor, etc., iar calitățile fizice și aptitudinile s-au redus considerabil și este momentul să se bucure de un stil de viață mai domol, susțin reprezentanții MApN.

„Steaua București oferă spre adopție, prin cedare cu titlu gratuit, caii menționați anterior, în următoarele condiții:

-transmiterea unei solicitări la sediul clubului, în scris sau online. Cererile vor fi analizate la nivelul clubului în funcție de interesele și nevoile fiecărui cal în parte;

-declarație pe proprie răspundere prin care persoana care adoptă precizează că deține mijloace financiare pentru a oferi condițiile impuse de legislația privind protecția animalelor”, se mai arată pe rețeaua de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.