Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Un leopard de zăpadă a fost zărit într-o zonă pitorească din sud-vestul Chinei

infoanimale.net
leopardul zapezilor

Un leopard de zăpadă a fost zărit în pitoreasca zonă a Muntelui Geyen, din provincia Sichuan, în sud-vestul Chinei, au declarat luni autorităţile locale, potrivit Xinhua.

Leopardul a fost văzut de un sătean care a trecut pe unul dintre traseele turistice din zonă pe 13 noiembrie. Felina se hrănea cu o capră proaspăt prinsă şi s-a îndepărtat rapid când l-a văzut pe sătean, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Eugen Teodorovici cere DEMISIA președintelui Klaus Iohannis: ai rămas singura constantă de la Colectiv și până acum

În filmuleţul făcut de bărbat cu ajutorul telefonului mobil, se poate vedea cum un leopard puternic coboară dealul, se opreşte pentru o clipă pe o piatră, apoi se uită fix la cameră.

Potrivit Xinhua, este pentru prima dată când specia a fost zărită în această zonă pitorească.

Leoparzii de zăpadă se numără printre animalele care beneficiază de cea mai înaltă protecţie la nivel naţional în China, specia fiind considerată vulnerabilă de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii. Ei sunt întâlniţi cu precădere în Himalaya, la o altitudine cuprinsă între 2.500 şi 4.500 de metri.

În China, aceştia pot fi zăriţi în zonele alpine din regiunile sud-vestice şi nord-vestice ale ţării, printre care Tibet, Sichuan, Xinjiang, Gansu şi Mongolia Interioară.

Muntele Geyen, supranumit şi "Muntele sfânt Geyen", este al treilea cel mai înalt vârf din provincia Sichuan şi un loc sacru pentru tibetanii din regiune.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.