Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Un român, pe lista celor mai căutați 62 de infractori de EUROPOL: fapte DEOSEBIT de grave comise de interlopi

Europol - agenţia Uniunii Europene pentru combaterea criminalităţii - a publicat vineri lista celor mai căutaţi 62 de infractori, sub titlul 'Ascunşi la vedere', semnalează dpa, relatează Agerpres.

Pe listă figurează 61 de bărbaţi şi o singură femeie. Cei urmăriţi sunt suspecţi sau condamnaţi pentru fraude, trafic de droguri, jafuri şi omoruri. Printre aceştia se află şi un cetăţean român. Unii au reuşit să se sustragă executării unor pedepse mari cu închisoarea.

Conform dpa, cel mai celebru nume de pe listă este probabil austriacul Jan Marsalek, 41 de ani, fost director general al agenţiei de plăţi Wirecard din Germania, "foarte suspect de comiterea de fraude comerciale în grup organizat, un caz deosebit de grav de delapidare şi alte infracţiuni economice şi împotriva proprietăţii", arată Europol.

Pentru unii dintre cei căutaţi se oferă şi recompense. De exemplu, pentru informaţii despre germanul Norman Volker Franz, condamnat la închisoare pe viaţă pentru două omoruri, Europol ar plăti 25.000 de euro.

Agenţia poliţienească europeană consideră că mulţi dintre cei căutaţi desfăşoară activităţi care nu dau nimic de bănuit, undeva în lume, şi intră în relaţii normale cu oameni care nu îi suspectează de nimic - de unde şi titlul listei de anul acesta.

Europol a început să publice astfel de liste din 2016 şi a reuşit să aresteze 110 infractori, dintre care în 41 de cazuri s-a pornit de la informaţii trimise prin site-ul web respectiv.

Profilele celor căutaţi sunt accesibile public pe o pagină de internet dedicată special, https://eumostwanted.eu. Conform acesteia, cetăţeanul român Miluţ-Liviu Ciucheş, în vârstă de 28 de ani, este căutat pentru infracţiuni, inclusiv violente şi în grup, comise în Irlanda. Europol trimite şi la pagina publicată despre acesta de poliţia română, https://www.politiaromana.ro/ro/most-wanted/ciuches-milut-liviu.

Poliția Română, despre Miluţ-Liviu Ciucheş: „Arestare preventiva 30 zile pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, omor calificat, tentativa de omor calificat si talharie calificata. Fapta: In perioada aprilie 2014, in timp ce se afla pe teritoriul Irlandei, inculpatul impreuna cu alti cetateni romani au constituit un grup de criminalitate organizata cu scopul obtinerii de venituri financiare din fapte ilegale, fiind suspecti de comiterea de acte materiale ale infractiunilor de santaj, omor calificat, tentativa la omor calificat si talharie calificata. Semnalmente: inaltime 1,75 m, greutate cca. 85 kg, corpolenta atletica, ochii caprui, fata rotunda, par saten, tip drept.”

 

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.