Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Universitatea de Vest Timişoara a inaugurat un nou sediu pentru Departamentul de Studii Româneşti la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie

Facebook.com
UVT

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) a inaugurat, luni, un nou sediu pentru Departamentul de Studii Româneşti din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, care desfăşoară programele de studii de la Istorie şi Teologie, relatează Agerpres.

Un vast teren din zona centrală a oraşului, unde a funcţionat garnizoana, până după 1990, în urma unui schimb de terenuri la nivel ministerial, a fost amenajat de UVT într-un nou campus universitar, prin reparaţii şi reamenajări. Capacitatea maximă este de şase sute de persoane.

"Efortul financiar (de circa opt milioane de lei, n.r.) a fost suportat de UVT şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Spaţiul se întinde pe trei niveluri şi cuprinde patru amfiteatre, şase săli pentru seminarii, trei săli multifuncţionale, o bibliotecă, precum şi cabinete pentru cadrele didactice. Astăzi, în cadrul UVT, arătăm că avem limbă, istorie şi religie într-un spaţiu nou, dat spre educaţie, spre viitor", a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Cursurile efective vor începe aici în momentul în care restricţiile impuse de pandemie o vor permite.

Mitropolitul Ioan al Banatului a punctat, în intervenţia sa, că pentru studenţii teologi, aceasta va fi "a doua catedrală a oraşului".

Citește și: Beatrice Mahler: ‘În spitalele din București nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii COVID. Vorbim de un val secundar nerespectării regulilor’

"Aici vor auzi, li se va împărtăşi din tainele bucuriei lui Dumnezeu, din Sfintele Scripturi, după rânduiala de două mii de ani de creştinism. I-aţi făcut loc lui Hristos aici, în centrul oraşului", a afirmat Mitropolitul Ioan al Banatului.

Până acum, specializarea Teologie a UVT îşi desfăşura activitatea într-un fost internat şcolar, într-o zonă izolată faţă de restul campusului universitar.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.