Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Vasile Goldiș a fost pomenit de către PS Emilian Crișanul în satul natal

Vasile Goldiș, unul din corifeii Marii Uniri, a fost pomenit duminică, în satul natal, de către Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, la 160 de ani de la naștere. Slujba de pomenire a fost oficiată după Sfânta Liturghie în biserica „Pogorârea Sfântului Duh și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din comuna Beliu, județul Arad.

Evenimentul este o continuare a comemorărilor din cadrul Bicentenarului Teologiei Arădene, după ce săptămâna trecută a fost pomenit și Episcopul Ioan Mețianu, scrie basilica.ro.

La Sfânta Liturghie au participat mai mulți studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, precum și primarul localității, absolvent al aceleiași instituții.

După slujba de pomenire, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului a sfințit o capelă mortuară, construită cu sprijinul Primăriei Beliu.

„Aici, în Parohia ”Vasile Goldiș”, am sfințit o Capelă mortuară, loc de prohodire a celor care plecă către cer la întâlnirea cu Dumnezeu, și l-am pomenit pe luptătorul pentru Unirea din 1918, Vasile Goldiș la 160 de ani de la naștere (1862) și 88 de ani (10 februarie 1934) de la plecarea la cele veșnice. Dumnezeu să binecuvânteze cu har și dragoste toate lucrările noastre din Biserică.”, a subliniat ierarhul.

La final, preotul paroh Florin Culda i-a mulțumit Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul pentru toată grija arătată comunității de la Parohia „Vasile Goldiș” din Beliu.

Vasile Goldiș a fost om politic, istoric, publicist, militant pentru unire și membru în Marele Sfat Național care a înfăptuit Marea Unire de la 1918.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.