Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO Al doilea oraș ca mărime din Azerbaidjan, atacat VIOLENT cu rachete: americanii provocă furia armenilor cu avioanele F-16

Twitter
Ganja, oraș din Azerbaidjan

Guvernul SUA ar trebui să ofere explicații în legătură cu bombardarea populației civile din Nagorno-Karabakh de către aviația turcă, care folosește avioane F-16 de fabricare americană. Este declarația premierului armean Nikol Pashinyan într-un interviu acordat The New York Times.

"SUA ar trebui să explice, au dat (Turciei, n. r.) aceste F-16 pentru a bombarda civili și sate pașnice?" - a remarcat el. Anterior, partea armeană a afirmat în repetate rânduri că Turcia sprijină în mod activ Azerbaidjanul în timpul luptelor din Nagorno-Karabakh, inclusiv cu utilizarea avioanelor F-16.

Ministerul Apărării din Armenia a publicat luni o listă cu 21 de militari ai forțelor armate naționale care au murit în ultimele 24 de ore pe linia frontului armeno-azer. Numele lor au fost postate pe pagina ei de Facebook de către secretarul de presă al Ministerului Apărării Shushan Stepanyan.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a raportat luni despre bombardarea orașului Ganja de pe teritoriul Armeniei. Duminica trecută, forțele armate armene au lansat un atac cu rachete asupra Ganja, al doilea oraș ca mărime din Azerbaidjan. Parchetul General al Republicii a raportat că, în urma bombardamentelor, un civil a fost ucis, 32 au fost răniți. Clădirile rezidențiale, obiectele civile și clădirile istorice au suferit pagube considerabile.

Această declarație „este o dezinformare specială pentru pregătirea noilor provocări”, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării din Armenia, Artsrun Hovhannisyan.

Citește și: Ungaria pune la punct Comisia Europeană: 'Nu are nicio autoritate de a întocmi evaluări comparative privind statul de drept'

Ministerul Apărării din Armenia este încrezător că declarația lui Baku cu privire la bombardarea orașului Ganja de pe teritoriul regiunii Berd a republicii este o dezinformare specială pentru pregătirea noilor provocări.

"Declarațiile lui Baku despre scoaterea la iveală a orașului Ganja de pe teritoriul Armeniei sunt dezinformare. Mai mult, suntem siguri că Baku pregătește noi provocări cu astfel de declarații. Să informeze întreaga lume despre acest lucru", a spus reprezentantul oficial al Ministerului Apărării, Artsrun Hovhannisyan.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a raportat luni despre o nouă bombardare din partea armeană a așezărilor din jurul Nagorno-Karabakh.

„În prezent, forțele armate armene bombardează orașul Horadiz din regiunea Fizuli, satele din regiunea Agjabedi, orașul Terter și satele din regiunea Terter, precum și teritoriile din regiunile Goranboy și Goygol”, spune mesajul.

Potrivit departamentului de apărare, se iau măsuri adecvate de răspuns.

Forțele armate azeriene bombardează capitala republicii Nagorno-Karabakh cu sistemele de rachete cu lansare multiplă Smerch și Polonez, precum și cu T-300 Kasirga, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Armenia, Artsrun Hovhannisyan.

"Azerbaidjanul bombardează Stepanakert cu rachete. Folosește rachete Smerch, Polonez și Kasirga fabricate în Turcia", a spus el în timpul briefingului.

În capitala Republicii Nagorno-Karabakh, Stepanakert, a tunat o altă serie de explozii, relatează corespondentul RIA Novosti.

Din sunet, obuzele au căzut aproape de centrul orașului.

Ministerul de Externe al Republicii Nagorno-Karabakh a raportat că forțele militare azere lansează atacuri puternice cu rachete de „intensitate ridicată” asupra lui Stepanakert .

Exploziile au fost auzite aproape de centrul orașului, printre altele, au fost folosite obuze MLRS. După cum se menționează în Ministerul Afacerilor Externe al NKR, „Forțele armate azereze provoacă lovituri cu rachete de mare intensitate asupra lui Stepanakert”.

Explicație foto: Azerbaidjanul acuză Armenia că atacă orașe aflate la graniță.

content-image

content-image

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.