Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO | Atac masiv la Odesa, cu drone kamikaze și rachete Kalibr: 'Rușii - teroriști demenți'

Trupele ruse au lansat un nou atac combinat asupra orașelor ucrainene, în noaptea de duminică spre luni, folosind atât rachete de croazieră, cât și drone de tip kamikaze. Explozii au fost raportate în oraşele Odesa și Zaporojie, iar autorităţile ucrainene au anunţat distrugeri și răniți în urma bombardamentelor, potrivit RBC Ucraina.

Sirenele de raid aerian au sunat în regiunile sudice și centrale, la scurt timp după miezul nopții, comandamentul Forțelor Aeriene ale Ucrainei avertizând că ruşii au lansat drone kamikaze din diferite direcții, precum și rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră.

Pagube în urma atacului asupra Odesei

Ulterior, au început să apară informaţii despre activarea sistemului de apărare antiaeriană în regiunile Mikolaiv și Odesa, unde au fost raportate explozii. Rușii au lansat mai multe serii de atacuri asupra Odesei, folosind drone kamikaze și rachete de croazieră de tip Kalibr.

Inițial, administraţia militară din Odesa a raportat că au izbucnit mai multe incendii în urma căderii fragmentelor de rachete. La scurt timp, autorităţile au anunţat că, potrivit datelor preliminare, trei persoane au fost rănite în urma atacului nocturn. De asemenea, ferestrele și balcoanele mai multor clădiri au fost avariate de unda de şoc generată de explozie, iar mașinile parcate în apropiere au fost şi ele avariate sau distruse. Incendii au izbucnit la două blocuri în urma atacului, iar căminul unei instituții de învățământ și un hipermarket au fost avariate.

„Rușii - teroriști demenți”

Şeful Biroului Preşedintelui Ucrainei, Andri Ermak, a comentat atacul de la Odesa, subliniind că au fost bombardate obiective civile şi un magazin. "Nu sunt necesare comentarii. Rușii - teroriști demenţi" - a scris acesta pe Telegram.

Potrivit Comandamentului Operaţional "Sud" din Ucraina, ruşii au atacat de trei ori regiunea Odesa, folosind 15 drone şi opt rachete Kalibr. Toate atacurile au fost respinse de forțele de apărare antiaeriană ucrainene.

În timpul atacului, comandamentul a raportat că au fost lansate patru grupuri de drone: trei spre Odesa şi unul spre Pivdenni. De asemenea, trupele ruse au lansat atacuri cu rachete asupra oraşului Zaporojie.

Potrivit datelor preliminare, ruşii au lovit cu ajutorul rachetelor de apărare antiaeriană S-300 modificate. Consecințele bombardamentelor nu au fost încă raportate.

În plus, noaptea trecută, alarmele de raid aerian au sunat şi la Kiev, unde autorităţile au avertizat că ruşii lansează rachete balistice.

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.