Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - VIDEO Candidatul PNL la Primăria Slatina, la masă cu interlopii Emi Pian și Bercea Mondial

Mai multe imagini în care candidatul PNL la funcția de primar al Slatinei, Liviu Voiculescu, apare la aceeași masă, în cadrul unei petreceri, cu interlopii Emi Pian și Bercea Mondial, circulă, de azi, pe rețelele de socializare. Imaginile sunt capturi dintr-un filmuleț realizat în 2009, când Liviu Voiculescu, pe atunci ofițer de poliție, se distra alături de indivizi din lumea interlopă, informează olt-alert.ro. Publicația a încercat să obțină un punct de vedere din partea lui Liviu Voiculescu despre prezența la petrecerea interlopilor, dar acesta nu a răspuns.

Buna dispoziție la petrecerea cu pricina, dată în cinstea lui Bercea Mondial, cu ocazia zilei de naștere a acestuia, era asigurată de manelistul Florin Salam. În imagini a fost surprins și ofițerul de poliție Liviu Voiculescu, servind bucate alese stropite cu băuturi fine.

În prim-planul imaginilor apar când Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, când Emi Pian, șeful Clanului Duduienilor, ucis recent într-o răfuială între găști. De la petrecere nu a lipsit nici fostul om de afaceri Marian Căpățână din Drăgănești-Olt.

Pe atunci, Liviu Voiculescu trăia doar din salariul de polițist, încasând aproximativ 2000 de lei lunar. În 2009, el era deținătorul unui micuț apartament în Slatina și avea datorii de zeci de mii de euro, arată sursa citată. Acum, veniturile familiei Voiculescu sunt uriașe și ele vin din afacerile cu păcănele, afaceri demarate în 2010, prin înființarea firmei Markus Games SRL, în actele căreia figurează soția fostului polițist. Grație acestor venituri, azi familia Voiculescu deține două apartamente și o casă în Slatina, dar și un autoturism marca BMW X5.

În 2012, Liviu Voiculescu a demisionat din Poliție după ce a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT într-un dosar în care fostul ofițer a fost trimis în judecată pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Deși prin sentința pronunțată, în 6 decembrie 2017, de Tribunalul Dolj, liderul liberalilor olteni s-a numărat printre persoanele achitate în acest dosar, Curtea de Apel Craiova a desființat sentința, anul trecut, și a dispus rejudecarea dosarului.

Următorul termen de judecată în acest proces a fost stabilită la data de 7 octombrie 2020.

Anghel Sandu, alias Bercea Mondial, este unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din România, devenind celebru după ce mai mulți copii ai săi au fost botezați de figuri publice din politică și Justiție.

El a fost condamnat de Instanța Supremă, în urmă cu șase ani, la opt ani și nouă luni de închisoare pentru tentativă de omor, după ce, în 2011, interlopul și-ar fi înjunghiat un nepot.

În februarie 2019, Bercea a fost eliberat din închisoare. Dar în octombrie 2019, el a fost condamnat de Tribunalul Olt, într-un alt dosar, la 13 ani de închisoare cu executare tot pentru tentativă de omor, după ce, în urmă cu mai bine de 11 ani, Sandu Anghel l-ar fi rănit cu un cuțit pe viceprimarul de atunci al Slatinei, Valeriu Matei. În același dosar, unul dintre fii lui Bercea Mondial a fost și el condamnat la nouă ani și șase luni de pușcărie, instanța hotărând ca ambii inculpați să plătească reclamantului câte 40.000 de euro cu titlul de daune morale. Ei au făcut apel, iar cauza se judecă încă la Curtea de Apel Craiova.

De asemenea, Sandu Anghel a fost trimis în judecată într-un al treilea dosar, alături de omul de afaceri Marian Chitea și de alți 16 inculpați, pentru evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani, respectiv instigare la delapidare și spălare de bani. Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Olt, dar instanța a restituit dosarul procurorilor DIICOT Craiova, pentru refacerea și completarea rechizitoriului.

Și Marian Căpățână, membru marcant al fostului PDL, a fost condamnat, în 2016, la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul în care şi Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al ţării, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţii pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

De altfel, aceasta nu este singura asociere a șefului PNL Olt cu reprezentanți ai lumii interlope. Luna trecută, pe rețelele de socializare a apărut un mesaj de condoleanțe din partea liderului PNL Olt pentru familia îndurerată a lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, ucis cu o lovitură de cuțit. Atunci, Voiculescu a avut o reacție pe pagina sa de Facebook, susținând că, atât contul, cât și postarea cu pricina ar fi false.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.