Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO + VIDEO | Japonia trimite 'acasă' în China o femelă de panda uriaş, în strigătele de rămas-bun ale fanilor ei

ARN News Centre
urs panda vizitatori china

Un exemplar de panda uriaş născut în Japonia şi-a început călătoria spre China, marţi, de la grădina zoologică din Tokyo unde a crescut, în strigătele de rămas-bun ale fanilor săi înlăcrimaţi, transmite Reuters.

O atracţie extrem de populară de la Grădina Zoologică Ueno din Tokyo încă de la naşterea ei acolo, în urmă cu aproape şase ani, Xiang Xiang a fost trimisă în China în baza unui acord prin care exemplare de panda uriaş sunt împrumutate grădinilor zoologice din întreaga lume, China menţinându-şi însă drepturile de proprietate asupra animalelor şi a urmaşilor acestora, informează Agerpres.

Iniţial, Xiang Xiang trebuia trimisă înapoi în decembrie 2020, însă evenimentul a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Primul exemplar de panda de la grădina zoologică conceput pe cale naturală, Xiang Xiang a fost totodată primul pui care a venit pe lume acolo după mulţi ani, ceea ce i-a sporit popularitatea. Un alt pui de panda a murit la scurt timp după naştere, în 2012. Părinţii ei se află încă la grădina zoologică, la fel şi fraţii săi gemeni mai tineri, născuţi în 2021.

Aproximativ 60.000 de persoane au rezervat cele 2.600 de locuri pentru a o admira pe Xiang Xiang, duminică, pentru ultima oară, câteva dintre femeile prezente privind-o înlăcrimate în timp ce se hrănea cu bambus, notează Reuters.

Media au relatat, marţi dimineaţa, plecarea animalului, încărcat cu un motostivuitor purtând autocolante cu panda într-un camion şi transportat printre rândurile formate de personalul grădinii zoologice. Postul public NHK a transmis în direct imagini de la aeroport cu cuşca în care se afla Xiang Xiang, cu câteva clipe înainte ca aceasta să fie încărcată pentru zbor.

O mulţime s-a adunat la Aeroportul Narita din Tokyo, surprinzând fotografii, făcând cu mâna şi strigând în timp ce avionul care transporta exemplarul de panda decola. "Mulţumesc, Xiang Xiang", a scris un fan pe pagina de Twitter a grădinii zoologice. "Farmecul şi încântarea ta au adus viaţă oraşului nostru", a adăugat el.

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.