Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO Rusia masează trupe numeroase în 'coasta' Ucrainei: Kievul estimează 85.000 de soldați și numeroase tancuri

Daily mail
ucraina

Rusia continuă să aducă trupe militare lângă Ucraina. Ucraina estimează că, la momentul actual, în zonă sunt 85.000 de soldați ruși. Publicația britanică Daily Mail anunță că au apărut noi imagini cu mișcările masive de trupe ale Rusiei în estul Ucrainei, în timp ce Kievul susține că ar putea fi provocat de „agresiunea” rusă din zona de conflict.

În imaginile video publicate pe rețelele de socializare apar tancuri şi transportoare blindate, iar pe fundalul clipului se pot auzi militarii vorbind în limba rusă. Autorul imaginilor a scris pe Twitter: „Pregătiți de luptă”.

Într-un alt clip, poate fi observat un convoi militar care se deplasează prin Baltiysk, un oraș portuar din regiunea Kaliningrad.

Ucraina estimează că, la 40 de km distanță de frontiera sa, s-ar afla 85.000 de soldați ruși.

Imaginile au apărut pe internet după ce Ucraina a avertizat că ar putea fi provocată de „agresiunea” rusă în zona de conflict din regiunea est-ucraineană Donbas.

Citește și:  În timp ce Rusia se pregăteşte de război cu Ucraina, Ambasada SUA anunţă: Exerciţiu româno-american la Constanţa, pentru reacţie rapidă

„În același timp, trebuie remarcat faptul că intensificarea agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei este posibilă numai dacă se ia o decizie politică adecvată la cel mai înalt nivel de la Kremlin”, a spus Andrii Taran, ministrul ucrainean al Apărării.

Totodată, el susține că reluarea agresiunii armate împotriva Ucrainei ar putea fi motivată de acuzațiile rusești privind încălcarea drepturilor vorbitorilor de limbă rusă.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.