Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce Rusia se pregăteşte de război cu Ucraina, Ambasada SUA anunţă: Exerciţiu româno-american la Constanţa, pentru reacţie rapidă

facebook.com
Bază Mihail Kogalniceanu

Forțele pentru operațiuni speciale ale Escadrilei 352 și cele ale Brigăzii 41 Artilerie Terestră au efectuat sâmbătă cu succes o nouă inserare rapidă pe cale aeriană (HIRAIN) a sistemului de rachete cu mobilitate ridicată (HIMARS), în apropiere de Constanța, anunță Ambasada SUA.

Colonelul Marc V. LaRoche, Comandant adjunct al Comandamentului pentru Operațiuni Speciale în Europa, a declarat: „Această repetare a operațiunii HIMARS, efectuată într-un interval de timp mai scurt, a amplificat nu numai relația noastră unică și solidă cu aliații NATO și cu alți parteneri din teatrul de operațiuni, ci a evidențiat și caracterul letal sporit al capacității și mijloacelor pe care forțele de operațiuni speciale (SOF) le pun la dispoziția forțelor întrunite, în special în situațiile în care suntem parteneri cu unitățile noastre convenționale în operațiuni pentru toate domeniile”.

Echipajul forțelor de operațiuni speciale aeriene a încărcat sistemul de rachete HIMARS în aeronava MC-130J Commando II, la baza aeriană Ramstein, împreună cu partenerii de la Forțele Terestre ale S.U.A. din Europa, ca parte a unei misiuni de inserare rapidă în România, cu simulare de tragere și întoarcere la baza din Germania.

Activitățile HIRAIN demonstrează abilitatea Comandamentului Forțelor Armate ale S.U.A. din Europa de a efectua, rapid, trageri precise cu rază lungă de acțiune în teatrele de operațiuni, la momentul și la locul ales de noi, prin utilizarea forței dinamice și a capacității de tragere de tip „cross-domain” împreună cu aliații și partenerii noștri NATO.

Colonelul Daniel Miller, Comandantul Brigăzii 41 Artilerie Terestră, a declarat: „Acest tip de exercițiu comun care combină tragerile precise cu rază largă de acțiune ale Brigăzii 41 Artilerie Terestră cu mobilitatea Escadrilei 352 Operațiuni Speciale creează un mijloc flexibil care poate fi dislocat oriunde în Europa, într-un timp foarte scurt, ca sprijin pentru apărarea colectivă a aliaților și partenerilor noștri NATO.”

Interoperabilitatea combinată a unităților și mijloacelor Comandamentului pentru Operațiuni Speciale în Europa (SOCEUR) și ale Forțelor Terestre ale S.U.A. din Europa (USAREUR) este esențială alternativelor flexibile și letale de care dispune Comandamentul Forțelor Armate ale S.U.A. din Europa. Astfel de misiuni permit militarilor să se antreneze în eșalonul operațional și tactic, în calitate de forțe întrunite, combinate cu forțele de operațiuni speciale, creând condiții pentru operațiuni mai ample, convenționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.