Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO Un apartament în formă de OZN costă 370.000 de dolari: locuința plutitore e făcut să reziste la vânturi care bat cu o viteză de până la 60 km/h

Anthenea

Un apartament plutitor, sută la sută reciclabil, este scos la vânzare în Bratagne, iar structura este făcută să reziste la vânturi care bat cu o viteză de până la 60 km/h, informează Mediafax.

De anul viitor oamenii pot să renunţe la yachturi şi să îşi cumpere un apartament plutitor. Anthenea a fost iniţial un prototip lansat în 2019 care se pare că şi-a găsit rapid foarte mulţi doritori.

Arhitectul Jean Michel Duacancelle spune că sursa lui de inspiraţie a fost filmul cu James Bond din 1977.

„Anthénea este un centru plutitor, care permite hotelierilor să aducă o ofertă nouă clienţilor lor: o experienţă o pătrundere în natură. Consumă doar energie solară, evacuează doar apă proprie. Publicul poate observa natura, cu o vedere de 360 de grade”, explică el.

Duacancelle spune că a fost nevoie de cinci prototipuri şi peste 15 ani muncă pentru a duce la bun sfârşit capodopera în formă de OZN. Apartmaentul are un diametru de aproape 10 metri şi o capacitate de 12 persoane. Interiorul este compus dintr-o sufragerie şi un bar. Totodată, apartamentul este echipat cu 100 de panouri solare.

„Am deschis Anthénea încă de la început, când ne-am instalat aici, în Bratagne. Şi ne-am dat seama că toată lumea voia s-o închirieze. În anul 2021 se va putea dormi la bordul vasului Anthénea şi asta va fi pentru vizitatori, pentru clienţii viitori, care caută aventura Anthénea”, adaugă arhitectul.

Citește și: STUDIU: Românii aleg în această vară o vacanță în Dubai, Egipt, Zanzibar, Seychelles sau Punta Cana

Cine s-a îndrăgostit de apartament plutitor şi deja îl văd cum ancorează în portul Constanţa, trebuie să știe că trebuie să scoată din buzunar cam 370.000 de dolari. Mai mult, dacă vrea ca el să fie dotat şi cu un spa, atunci prețul urcă la 730.000 de dolari. Compania anunţă că primele comenzi vor putea fi plasate în lunile iunie şi iulie ale acestui an şi for fi livrate la începutul lui 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.