Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU: Românii aleg în această vară o vacanță în Dubai, Egipt, Zanzibar, Seychelles sau Punta Cana

dubai

Aproximativ 45% dintre românii care şi-au rezervat până acum un sejur preferă România, iar dintre aceştia, trei sferturi (75%) se îndreaptă către litoralul românesc, în timp ce staţiunile montane se numără şi ele printre preferinţele a 15% dintre turiştii români, potrivit unui sondaj realizat de touroperatorul IRI Travel. Compania arată că, în medie, un sejur în România de şapte nopţi cu mic dejun inclus ajunge la 1.200 de lei (240 de euro), în timp ce în destinaţii precum Egipt sau Tunisia, pachetele de călătorie sunt destul de accesibile, pornind şi de la 280 euro de persoană, informează News.ro.

”Turismul intern a fost revigorat de ultimele măsuri ale Guvernului, astfel că românii au început deja să îşi pregătească vacanţa de vară, numărul rezervărilor dublându-se de la o săptămână la alta, potrivit unui sondaj realizat de touroperatorul IRI Travel. Primele date înregistrate arată că aproximativ 45% dintre românii care şi-au rezervat până acum un sejur, preferă România. Iar dintre aceştia, trei sferturi (75%) se îndreaptă către litoralul românesc. Staţiunile montane se numără şi ele printre preferinţele a 15% dintre turiştii români. Resorturile balneo atrag circa 10% din totalul celor care aleg turismul intern”, arată compania.

STUDIU: 1 din 4 români alege în această vară o vacanță în Dubai, Egipt, Zanzibar, Seychelles sau Punta Cana

Interesul pentru destinaţii exotice precum Dubai, Egipt, Zanzibar, Seychelles sau Punta Cana a crescut şi el, unul din patru români rezervând în ultima perioadă o astfel de vacanţă.

Litoralul bulgăresc rămâne şi el o variantă de luat în calcul pentru românii ce îşi doresc un sejur liniştit, aproape de ţară şi la costuri accesibile. Mai precis, aproximativ 23% dintre turişti au ales deja o vacanţă în Bulgaria.

”Grecia creşte şi ea ca număr de rezervări în ultima perioadă, mai ales că autorităţile elene au decis să permită persoanelor vaccinate cu ambele doze, să intre şi să iasă de pe teritoriul ei fără restricţii, condiţia fiind ca timpul trecut de la efectuarea rapelului să fie de cel puţin 14 zile”, spun reprezentanţii companiei.

Cei nevaccinaţi se pot bucura de o vacanţă în Grecia dacă prezintă un test Covid-19 PCR negativ, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din această ţară.

„Procentul turistilor care vor alege Grecia ca destinaţie pentru vacanţa lor de vară va creşte considerabil în perioada următoare, ţinand cont că autorităţile elene au înţeles şi au luat deja măsurile necesare pentru încurajarea turismului în ţara lor. Relaxarea condiţiilor de călătorie va atrage un număr semnificativ de turişti pentru această destinaţie atât de iubită de români”, a declarat Lucian Badîrcea, CEO IRI Travel.

Turcia, altădată în topul preferinţelor românilor, este deocamdată preferată de 5% dintre cei care au ales să rezerve o vacanţă în perioada aceasta.

„În medie, un sejur în România de 7 nopţi cu mic dejun inclus ajunge la 1.200 de lei (240 de euro), pretul fiind mai scăzut decât înainte de pandemie cu cel puţin 10%. Acesta este un semn că hotelierii sunt hotărâţi să atragă cât mai mulţi turişti în unităţile lor hoteliere pentru a-şi reveni financiar cât mai repede”, a mai spus Lucian Bădîrcea.

Pentru destinaţii exotice, precum Zanzibar sau Punta Cana, tariful mediu ajunge undeva la 1.250 de euro de persoană pentru un sejur de 7 nopţi cu demipensiune şi transport avion inclus. O concurenţă puternică a venit însă din partea unor destinaţii precum Egipt sau Tunisia, unde pachetele de călătorie sunt mult mai accesibile, pornind şi de la 280 euro de persoană pentru un sejur de 7 nopţi cu demipensiune şi transport avion inclus.

„Avantajul unui sejur în destinaţii precum Egipt sau Tunisia, pe lângă faptul că reprezintă doar 40% din costul unei vacanţe în Zanzibar, îţi dă posibilitatea şi să te bucuri de o paletă variată de excursii opţionale, românii dorind, în general, să bifeze cât mai mult din istoricul şi frumuseţea zonei pe care o vizitează”, a declarat managerul de rezervări a companiei de turism, Laura Dinulescu.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

80% dintre românii care au achiziţionat pachetele de călătorie IRI Travel au avut întrebări legate de condiţiile de anulare a călătoriei (47%), de necesitatea efectuării testelor Covid-19 PCR la intrarea şi iesirea din ţară aleasă ca destinaţie de vacanţă şi dacă exista obligatia carantinării la întoarcerea în ţară (39%). Un procent de 14% au dorit să ştie cum s-ar schimba condiţiile de călătorie în cazul în care s-ar vaccina. La acestea, se adaugă şi întrebările fireşti legate de transport, locaţie, servicii de cazare şi masă.

„Cei mai mulţi turişti se plâng că nu au putut călători anul trecut şi ar vrea sa recupereze anul acesta, iar noi îi înţelegem foarte bine şi facem tot posibilul să aiba parte de o vacanţă binemeritată. Unii dintre ei au acum posibilitatea să folosească voucherele primite anul trecut pentru călătoriile anulate. Mulţi dintre ei au beneficiat de tarife foarte avantajoase la pachetele de călătorie achiziţionate”, a conchis Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.