Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Vladimir Putin îi omagiază pe soldaţii morţi în Al Doilea Război Mondial şi salută modernizarea armatei ruse

vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat luni la nou construita catedrală a armatei ruse pentru a le aduce un omagiu soldaţilor morţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi pentru a saluta modernizarea forţelor militare ruse, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Pentru noi, ruşii, amintirea tuturor celor care au luptat, care au murit, care cu forţele lor ne-au apropiat de victorie în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei (numele dat în fosta Uniune Sovietică războiului germano-sovietic din 1941-1945) este sacră", a spus el în timpul acestei festivităţi menite să marcheze 79 de ani de la începutul invaziei naziste asupra URSS.

 


Foto: (c) Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS


"Ne îmbunătăţim forţele armate, le echipăm cu noi materiale, aptitudinea lor de luptă sporeşte. Însă datoria militară principală, fundamentală, este şi va rămâne mereu curajul, fidelitatea, onoarea şi o dragoste nelimitată pentru patrie", a spus Putin, în prezenţa Patriarhului Bisericii Ortodoxe din Rusia, Kirill.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

El a depus de asemenea o jerbă de flori la monumentul din apropiere, o uriaşă statuie de femeie plângând, dedicată mamelor învingătorilor.

Preşedintele rus a depus mai târziu flori şi la monumentului soldatului necunoscut, lângă Kremlin.

 


Foto: (c) Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS


Ceremonia de luni a fost prima care a avut loc în catedrala construită pe teritoriul parcului militar "Patriot" în regiunea Moscovei. Despre această catedrală s-a scris mult în primăvara acestui an, pentru că mozaicurile de aici urmau să reprezinte, între altele, chipurile lui Stalin, preşedintelui Vladimir Putin şi altor înalţi responsabili ruşi, printre care ministrul apărării Serghei Şoigu.

La începutul lui mai, aceste fresci au fost date jos la cererea preşedintelui rus.

Ceremonia de luni precede marea paradă militară ce va avea loc miercuri la Moscova, menită să marcheze victoria sovietică asupra nazismului.

 


Foto: (c) Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS


De obicei, această paradă avea loc pe 9 mai, însă anul acesta ea a fost amânată pentru 24 iunie din cauza epidemiei cu noul tip de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.