Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto | Zelenski anunță arestarea principalului său opozant pro-rus: Politicianul fugise din arestul la domiciliu în februarie

REUTERS/Serhii Nuzhnenko
Viktor Medvedchuk

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a publicat marți o fotografie cu un politician ucrainean pro-rus proeminent, Viktor Medvedchuk, în cătușe, precizând că a fost o operațiune a forțelor de securitate.

În februarie, Kievul a declarat că Medvedciuk, liderul partidului de opoziție Platforma - Pentru Viață, a evadat din arestul la domiciliu.

Anul trecut, autoritățile au deschis un dosar de trădare împotriva lui Medvedciuk, care spune că președintele rus Vladimir Putin este nașul fiicei sale și care neagă orice faptă ilegală.

Despre Viktor Medvedchuk se spunea că ar fi urmat să fie instalat în funcția de președinte al Ucrainei după victoria rușilor.

UPDATE: Contul oficial de Twitter al Serviciului de Securitate al Ucrainei, agenția de aplicare a legii din această țară, a postat pe Twitter o altă fotografie a lui Viktor Medvedciuk, cel mai apropiat aliat al lui Putin în Ucraina, care se ascunde de când a fugit din arestul la domiciliu la începutul invaziei. În Tweet, Serviciul de Securitate afirmă că Medvedciuk purta o uniformă a armatei ucrainene ca „deghizare”.

„Poți fi un politician pro-rus și să lucrezi pentru statul agresor ani de zile. Este posibil să te ascunzi de justiție în ultima vreme. Poți chiar să porți o uniformă militară ucraineană pentru camuflaj... Dar te va ajuta aceasta să scapi de pedeapsă? Nicidecum! Vă așteaptă cătușele.

Și pe aceiași trădători ai Ucrainei ca și tine!

Trădători pro-ruși și agenți ai serviciilor secrete rusești, nu uitați - crimele voastre nu se prescriu. Și în ascunzători, oriunde vă vom găsi!

'Le mulțumesc tuturor ofițerilor SBU, în special anchetatorilor și ofițerilor de contrainformații, care, îndeplinind instrucțiunile președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-au dovedit profesionalismul și au desfășurat o operațiune specială rapidă ca fulgerul și periculoasă pe mai multe niveluri pentru a-l reține pe deputatul Medvedchuk. Niciun trădător nu va scăpa de pedeapsă și va fi tras la răspundere în conformitate cu Legea Ucrainei. Pentru toată gravitatea, pentru toate crimele de astăzi, care au dus la acțiunile sale personale, inclusiv' - a declarat președintele SBU Ivan Bakanov”, se arată în postarea de pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.