Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotografii ale unor spectacole de la Teatrelli, expuse sub forma unei instalaţii în vitrina Galateca

teatru

Fotografii din spectacole de la Teatrelli, semnate de artista Mihaela Tulea, vor putea fi admirate, de luni, în vitrina galeriei de artă Galateca, anunță news.ro.

Proiectul "Teatrul şi fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveştii cu Mihaela Tulea", iniţiat şi conceput de Teatrelli ca o inedită expoziţie online, se va muta şi în offline, respectând regulile de siguranţă şi distanţare socială.

Timp de două luni, pe un ecran LED, parte a unei instalaţii mai ample, în vitrina Galateca vor rula fotografiile semnate de Mihaela Tulea. Fotografiile Mihaelei Tulea sunt integrate în cadrul proiectului Galateca „Inside/ Outside”, secţiunea „Artist in Focus”.

Citește și: Cozmin Gușă vorbește despre Operațiunea Manipularea: Iohannis și Orban vor să isterizeze populația

Seria de fotografii reuneşte imagini din 40 de spectacole unice, precum: „Vertigo 20” (compania de dans Vertigo din Israel, coregrafia: Noa Wertheim), „Faust” (regia: Silviu Purcărete), „Trei surori” - un scenariu (ne)firesc de liber după Cehov (regia: Radu Afrim), „Horses in the Sky” (compania de dans Kibbutz din Israel, coregrafia: Rami Be’er), „Tragi Comedy” (un spectacol de Gigi Căciuleanu), „Ţinutul din miezul verii” (regia: Vlad Massaci), „Persona” (regia: Radu Nica).

Mihaela Tulea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicaţii naţionale şi internaţionale, inclusiv în revista franceză Théâtre/ Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”. A fost, de asemenea, unul dintre artiştii selectaţi în expoziţia centrală a celei de-a 2-a ediţii a festivalului de fotografie Reforma PhotoDays 2 (RPD2), lucrarea semnată de ea devenind coperta revistei RPD2.

Proiectul„Teatrul şi fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveştii cu MihaelaTulea” se adresează atât iubitorilor de artă vizuală, cât şi celor pasionaţi de artă performativă.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

Galateca poartă semnătura arhitectului Radu Teaca şi este situată în inima Bucureştiului, la parterul Bibliotecii Central Universitară "Carol I". De-a lungul timpului, galeria a găzduit numeroase expoziţii de artă contemporană, dar şi interdisciplinare ale artiştilor din întreaga lume. La începutul anului 2013, a fost lansată şi NeoGalateca - un gallery shop ce completează zona expoziţională, devenit de referinţă pentru publicul român şi străin pasionat de cadouri de artă şi design. În egală măsură, galeria şi-a asumat un program de promovare a valorilor româneşti, în cadrul iniţiativei Romanian Art Energy.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.