Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotografii cu municipiul Oradea, realizate de artişti din șase ţări, sunt expuse în Galeria 'Ştefan Vilidár István'

ebihoreanul.ro
Art Nouveau Oradea

Cincizeci de fotografii alb-negru şi color, cu municipiul reşedinţă, realizate de artişti fotografi din şase ţări care au vizitat oraşul sunt expuse, în perioada 17 septembrie - 9 octombrie, în Galeria "Ştefan Vilidár István" din Cetatea Oradea, conform agerpres.

"În cariera mea de 50 de ani de activitate artistică am avut posibilitatea să primesc şi să însoţesc artişti fotografi din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu. De fiecare dată am constatat şi redescoperit că Oradea este un oraş extraordinar de frumos, aşa cum au apreciat şi artiştii fotografi din străinătate în deplasările de creaţie pe care le-am organizat. În cadrul acestei expoziţii, prezentăm modul în care au văzut câţiva dintre ei oraşul nostru. Este şi un început de colaborare cu APTOR - asociaţia primăriei care promovează oraşul - cu care intenţionăm să realizăm mai multe proiecte în acest scop prin arta fotografică", a declarat vineri, pentru AGERPRES, organizatorul Ştefan Toth.

Expoziţia cuprinde imagini realizate de 17 artişti fotografi din Arabia Saudită, China, Japonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Ungaria.

Artiştii "reputaţi, de valoare certă", a subliniat Toth, au fost selectaţi şi invitaţi să expună, cunoscându-i în urma diferitelor proiecte, a zecilor de saloane internaţionale sau a relaţiilor culturale bilaterale pe care le-a stabilit de-a lungul vremii. În plus, prin Centrul FIAP Oradea, singurul din România şi al 22-lea din lume, are posibilitatea de a colabora cu asociaţii de artişti fotografi profesionişti din întregul mapamond.

Publicul vizitator va putea descoperi printre fotografiile expuse mai multe imagini ale unor monumente istorice din Oradea - Biserica cu Lună, Bazilica Romano-Catolică, Sinagoga Mare Ortodoxă , Mănăstirea Sfintei Cruci, Sinagoga Neologă Sion, Palatul "Vulturul Negru", Primăria, Teatrul "Regina Maria", Cetatea medievală, diferite statui reprezentative din oraş şi mai multe clădiri construite în stil Art Nouveau.

Lucrările vor putea fi vizionate şi pe adresa: https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/stefan-vilidar-istvan-gallery-oradea/.

Accesul publicului este gratuit, toate manifestările culturale organizate de Ştefan Toth având intrarea liberă.

Expoziţia este organizată de Asociaţia Internaţională "Euro Foto Art" în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) şi Clubul Fotografic "Nufărul" Oradea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.