Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotografii inedite cu poetul Paul Verlaine, vândute la licitaţie cu aproape 14.000 de euro

www.albelli.de
fotografie, aparat foto

Un album ce conţine fotografii nepublicate cu poetul francez Paul Verlaine (1844-1896) şi unele dintre rudele sale, a fost adjudecat miercuri, la Paris, cu suma de 13.398 de euro (cu taxe incluse), în cadrul unei licitaţii organizate la Hotel Drouot, potrivit AFP potrivit Agerpres.

Acest album cu douăzeci de fotografii în format de carte de vizită a fost descoperit în Lille (nord) în luna octombrie prin intermediul unei persoane particulare, a cărei identitate nu a fost dezvăluită.

''Această comoară include două portrete foarte rare ale tânărului Paul Verlaine, o fotografie inedită a mamei sale, Élisa Stéphanie Dehée, şi a verişoarei sale şi totodată prima sa dragoste, Élisa Moncomble'', potrivit casei de licitaţii Villanfrey.

''Sunt persoane foarte importante pentru Verlaine şi, pentru prima dată, ştim cum arată'', a subliniat experta Laudine de Pas.

Fotografiile care îl prezintă pe poet au fost realizate ''la mijlocul anilor 1860, în timp ce Verlaine se pregătea să publice prima şi mitica sa colecţie, "Poeme saturniene", se arată în comunicat.

În aceste fotografii îngălbenite de vreme, poate fi văzut tânărul poet, fără barbă, rezemat de o masă sau în picioare, cu capul drept şi cu o mână în buzunar, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.