DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fotograful familiei regale a Marii Britanii, despre regina Elisabeta a II-a: 'Nimic nu o deranjează vreodată'

mirror.co.uk
Regina Elisabeta II

Arthur Edwards fotografiază familia regală a Marii Britanii de 45 de ani pentru cotidianul The Sun, însă, deşi o cunoaşte pe regină de atâtea decenii, Elisabeta a II-a continuă să îl impresioneze, informează AFP.

În ajunul festivităţilor programate cu ocazia Jubileului de Platină al reginei britanice (70 de ani de domnie), el prezice " o tranziţie dificilă" pentru monarhia din această ţară, potrivit Agerpres.

Ce fel de persoană este regina?

Nimic nu o deranjează vreodată. A fost întotdeauna foarte demnă şi, din toată familia regală, cu ea am cele mai mari emoţii, pentru că este atât de impresionantă.

Nu a acordat niciodată interviuri, deci nimeni nu ştie cu adevărat ceea ce ea gândeşte. Dar poţi să înţelegi mici detalii discutând cu diverşi oameni, precum camerista ei.

În fiecare an, merge la Balmoral, reşedinţa sa din Scoţia, pentru perioada vacanţei de vară. Rămâne acolo trei luni. Într-o zi, am întrebat-o: "De ce nu mergeţi în altă parte?". Iar ea mi-a răspuns: "Unde aş putea să merg?". Eu i-am spus: "Ei bine, sunteţi regina, puteţi merge oriunde doriţi". Mi-a răspuns spunându-mi că iubeşte domeniul Balmoral. Doamna ei de companie a râs şi mi-a spus că regina adoră Balmoral pentru că timp de trei luni pe an oamenii o ignoră.

Se plimbă pe aleile domeniului. Angajaţii sunt la muncă. Dacă regina vrea să stea de vorbă, ei se opresc din lucru şi vorbesc cu ea, dar nu o privesc niciodată insistent. Toţi poliţiştii stau ascunşi, deci ea nu-i vede niciodată. Şi timp de trei luni, este o persoană cât se poate de normală.

Motivul pentru care iubeşte câinii şi caii este acela că ei nu ştiu că ea este regina ţării.

Ce se va întâmpla în lunile viitoare?

Tranziţia va fi dificilă. Nu va fi ceva uşor, pentru că toată lumea o cunoaşte pe regină. Ea apare pe fiecare bancnotă, fiecare monedă, fiecare timbru, fiecare cutie poştală. Regina face parte din cultura noastră, din viaţa noastră.

Prinţul de Wales face o treabă formidabilă, iar eu ştiu acest lucru pentru că am lucrat în strânsă colaborare cu el şi cu soţia lui - cu cele două soţii ale sale (Diana, apoi Camilla - n.r.).

El a înlocuit-o recent de mai multe ori pe regină (în diverse vizite şi angajamente oficiale - n.r.), face acest lucru fără dificultate şi oamenii vor vedea că el este sincer şi cred că îl vor accepta, dar nu va fi uşor. Îi va succede unuia dintre cei mai incredibili monarhi pe care i-am avut vreodată în această ţară.

Regina a luptat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Trei dintre căsătoriile celor patru copii ai ei s-au destrămat. Şi acum avem aceste probleme cu Harry, însă ea a gestionat toate aceste lucruri cu brio. De fiecare dată când lucrurile se complică, merge la televiziune şi se adresează naţiunii, aşa cum a procedat la moartea prinţesei Diana şi în timpul pandemiei de COVID-19. Este o femeie care contează.

Cum se simte?

În octombrie 2021, am fotografiat-o din nou, era fragilă, dar stoică, este fantastică. Se afla lângă Boris Johnson şi le-a fost prezentată lui John Kerry şi Bill Gates. Se simţea bine. A stat în picioare timp de o oră, dar în ziua următoare a fost spitalizată.

Pe parcursul ultimelor şase luni, a devenit foarte fragilă, a slăbit mult. Hainele au fost ajustate, iar rochiile ei păreau uneori că pluteau în aer.

Respectă sfaturile medicului său. Problema este că deşi poate să stea în picioare şi vrea să meargă, uneori nu reuşeşte. Am scris un articol în care spuneam că ar trebui să folosească un scaun cu rotile. Nu este o ruşine, dar ea nu va face acest lucru.

Dacă nu o vor vedea pe regină la Jubileul de Platină, milioane de oameni vor fi dezamăgiţi. Ei vor veni la Londra pentru a vedea concertul, parada, dar cea pe care vor cu adevărat să o vadă este regina.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.