Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fox News este acuzat că a publicat informaţii false, defavorabile democraţilor, la cererea lui Trump

reuters
trump, ok, casa alba

Postul american de televiziune Fox News (conservator), care este favorabil lui Donald Trump, a fost citat marţi în justiţie de către unul dintre consultanţii săi, care îl acuză că a publicat, intenţionat, informaţii false defavorabile democraţilor, la cererea preşedintelui republican al SUA, relatează AFP.

Rod Wheeler, consultant pentru Fox News pe probleme de securitate, poliţie şi justiţie, reproşează canalului de televiziune că a inventat o poveste despre cazul lui Seth Rich, angajat în cadrul Comitetului Naţional al Partidului Democrat (DNC), care a fost ucis cu gloanţe la jumătatea lunii iulie 2016, nu departe de domiciliul său din Washington.

Ancheta oficială a concluzionat că a fost vorba de un jaf cu mână armată care ar fi luat o întorsătură nefericită, dar, de la decesul său, mai multe site-uri şi media, identificate ca fiind conservatoare, au lăsat să se înţeleagă că s-ar putea să fie vorba de un asasinat politic. Potrivit acestei teorii, care nu se baza pe nici o probă oficială, Seth Rich ar fi transmis platformei WikiLeaks, care publică documente secrete, email-uri interne ale DNC, înainte de a fi descoperit şi asasinat.

La jumătatea lunii mai, Fow News a difuzat, pe site-ul său, un articol ce acredita această teză, incluzând citate ale lui Rod Wheeler, care afirma că Seth Rich a transmis sigur email-uri către WikiLeaks şi că un înalt responsabil a blocat acest caz. Dar, potrivit lui Rod Wheeler, care a sesizat marţi tribunalul din Manhattan, citatele sale, ce constituie singura sursă a articolului, au fost inventate. El afirmă astfel că niciodată nu a făcut astfel de declaraţii, potrivit citaţiei în justiţie care a fost consultată marţi de către AFP.

La câteva zile după ce articolul a fost postat online, Fox News l-a retras, explicând că el nu a fost supus ''celei mai exigente analize editoriale'' şi că nu respectă ''standardele'' canalului de televiziune în materie de informaţii. Potrivit lui Rod Wheeler, jurnalista de la Fox New care este autoarea articolului ar fi lucrat în colaborare cu un alt consultant al postului, apropiat echipei lui Trump, Ed Butowsky, vizat şi el de citaţie. El susţine că ei ar fi pus cap la cap toate elementele acestei poveşti în scopul de a slăbi poziţia democraţilor şi de a atenua presiunile asupra lui Trump şi a mai multor membri ai echipei sale, suspectaţi că au colaborat cu Rusia.

Consultantul a dat de asemenea asigurări că însuşi preşedintele a citit articolul înainte de publicarea lui şi că ar fi cerut insistent ca el să fie postat online, cu câteva ore înainte de publicare. Şeful departamentului de ştiri al Fox News, Jay Walace, a calificat marţi aceste acuzaţii ca fiind ''complet false'', potrivit unei declaraţii scrise, transmisă agenţiei franceze de presă, precizând că articolul în cauză face obiectul unei anchete interne, conform Agerpres.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a declarat într-o conferinţă de presă că preşedintele Trump ''nu are cunoştinţă de această poveste şi că este total fals (să se spună) că el sau Casa Albă au fost implicaţi''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.