Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fractură în PPE din cauza șefiei lui Kovesi la Parchetul European - Europarlamentarii maghiari NU o susțin

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi PG

În ciuda faptului că Partidul Popular European, cel mai mare din Parlamentul European, a anunţat că o susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru a prelua şefia Parchetului European, europarlamentarii maghiari din acest grup se opun numirii acesteia.

Tamás Deutsch, deputat european al celor de la FIDESZ, membru PPE, a arătat că "parlamentarii maghiari din Partidul Popular European nu consideră, din punct de vedere profesional, că doamna Kovesi este potrivită pentru ocuparea postului. Partidul Popular încă nu și-a formulat poziția cu privire la cel pe care îl susțin să ocupe poziția de șef al Procuraturii Europene, fracțiunea fiind împărțită", conform azonnali.hu, transmite B1 Tv.

Stelian Tănase, analiză care îi dă fiori lui Liviu Dragnea: Kovesi a ÎNVINS deja în acest război

Acest anunţ vine şi în contextul în care DNA a fost criticată în repetate rânduri de maghiari pentru că de-a lungul timpului a trimis în judecată mai mulţi politicieni UDMR. Doi dintre aceştia au fost şi adăpostiţi în Ungaria pentru a nu executa pedepesele cu închisoare primite în instanţă.

Esteban Gonzalez Pons, vicepreşedinte în cadrul PPE, a declarat anterior că formaţiunea o susţine în mod clar pe Kovesi pentru preluarea acestui post.

În schimb, UDMR, membru tot în PPE, nu a stabilit o poziţie privind felul în care vor vota când propuneriloe pentru procurorul şef european vor ajunge în Parlamentul European.

"Datorită importanței problemei din aspectul maghiar al Transilvaniei, reprezentanții UDMR vor vota în Parlamentul European doar după stabilirea unei poziții federale comune", a răspuns asistentul de presă al europarlamentarului Csaba Sógor, pentru sursa menţionată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.