Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța amendează Google cu 50 mil. de euro pentru nerespectarea procesării datelor pentru reclame online personalizate: 'Încălcările încă au loc în prezent'

google

Commision Nationale de L’informatique et des Libertes (CNIL), instituţia de supraveghere privind protecţia datelor din Franţa, a amendat Google cu 50 de milioane de euro pentru încălcarea regulilor europene privind protecţia datelor şi transparenţa în sistemul de operare Android, scrie Politico, informează News.ro.

Această amendă reprezintă prima oară când Google a fost amendată pentru nerespectarea Regulamentului General privind Protecţia Datelor (RGPD), care a intrat în vigoare în mai 2018.

Conform CNIL, Google a încălcat regulamentul privind transparenţa şi prin lipsa unei baze legale pentru procesarea datelor pentru reclame online personalizate.

„Informaţia privind operaţiunile de procesare pentru personalizarea reclamelor este diluată în mai multe documente şi nu permite utilizatorului să fie conştient de magnitudinea lor”, se arată în comunicatul CNIL.

Citește și: Vladimir Putin este DISPERAT: Lovitura OFICIAL pe care a primit-o chiar de la o instituție de stat

„Încălcările încă au loc în prezent”, se observă în comunicat.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat: „Studiem decizia pentru a determina următorii paşi. Oamenii au aşteptări mari privind transparenţa şi controlul de la noi. Suntem determinaţi să ne ridicăm la aceste aşteptări şi să respectăm cererile RGPD”.

Două ONG-uri care susţin protejarea datelor personale au dat depus plângeri la CNIL în mai argumentând că Google procesează datele personale ale utilizatorilor pentru scopuri publicitare fără o bază legală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.