Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța anunță un RĂZBOI PERPETUU în Orientul Mijlociu: 'Bashar al-Assad a câștigat'

Wikipedia
Bashar al- Assad

Ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, a avertizat, luni, la New York, că regiunea din jurul Siriei este expusă riscului unui 'război perpetuu' dacă nu se va ajunge la un acord de pace în această ţară, relatează AFP.

'Este responsabilitatea (preşedintelui sirian) Bashar al-Assad, dar şi a celor care îl susţin, să se angajeze într-o soluţie politică (...) altfel riscăm să ne îndreptăm către o formă de război perpetuu în această zonă', a spus el în cadrul unei conferinţe de presă în marja Adunării Generale a ONU, scrie agerpres.ro.

Citește și: Protestatarii #Rezist fac o dezvăluire neașteptată! Ce ar fi avut Valer Dorneanu la el, în momentul în care s-au întâlnit pe stradă

'Putem aproape spune că Bashar al-Assad a câştigat războiul, putem constata asta, însă nu putem spune că a câştigat pacea, este departe de ea. Şi, atunci când câştigi războiul fără să câştigi pacea, înseamnă că nu câştigi de fapt războiul, chiar dacă progresele de pe teren indică asta', a mai spus şeful diplomaţiei franceze.

Incidentul recent în care o aeronavă militară rusă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană siriană, după un raid israelian în Siria, este de asemenea o dovadă, a mai spus el.

Citește și: Formația Metallica revine în România! Află cât costă biletele

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei franceze a cerut luni mai multă fermitate din partea comunităţii internaţionale şi totodată noi sancţiuni împotriva celor care blochează procesul politic în Libia.

Situaţia actuală 'ne obligă să fim mai stricţi faţă de cei care doresc să impună statu-quo-ul doar în beneficiul lor', a declarat Jean-Yves Le Drian în cadrul conferinţei de presă.

Citește și: Anunț de ultimă oră de la CFR! Ce a făcut cu o sumă importantă de la Bugetul de Stat

'Sancţiunile impuse recent împotriva unui număr de traficanţi de către Consiliul de Securitate trebuie urmate de alte sancţiuni, în special împotriva miliţiilor care ameninţă Tripoli', a adăugat el.

La sfârşitul săptămânii trecute, guvernul libian recunoscut de comunitatea internaţională (GNA) a cerut ONU să ia măsuri 'mai ferme şi mai eficiente' pentru a proteja civilii şi pentru a opri luptele din jurul capitalei, care au făcut peste 100 de morţi de la sfârşitul lunii august.

Citește și: Zeci de mii de locuri de muncă, puse la bătaie! În ce domeniu se oferă cele mai multe posturi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.