Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța: Cumnatul fostului președinte a decedat! A fost un mare actor

lumanare

Actorul Roger Hanin, protagonistul serialului poliţist "Brigada Navarro" şi cumnat al fostului preşedinte francez François Mitterrand, a murit miercuri dimineaţă, la vârsta de 89 de ani, din cauza unei afecţiuni respiratorii, informează liberation.fr.

Decesul a fost confirmat de prietenul acestuia, regizorul Alexandre Arcady.

"A murit în această dimineaţă în jurul orei 10.00 la spitalul Georges Pompidou din Paris din cauza sindromului de detresă respiratorie", a declarat Arcady.

Roger Hanin era internat de mai multe zile, a precizat acelaşi regizor, alături de care actorul a turnat filmul "Le Grand Pardon".

Născut pe 20 octombrie 1925 la Alger, Roger Hanin s-a căsătorit în 1959 cu producătoarea de film şi televiziune Christine Gouze-Renal, decedată în 2002, sora lui Danielle Mitterrand, devenind astfel cumnatul viitorului preşedinte socialist francez.

A jucat în numeroase filme care au marcat cinematografia internaţională, precum "Rocco şi fraţii săi", de Luchino Visconti, şi "Cu sufletul la gură/ A bout de souffle", de Jean-Luc Godard, dar a rămas în memoria spectatorilor cu rolul din serialul de televiziune "Brigada Navarro".

Încă de la primul episod din serialul "Brigada Navarro", în octombrie 1989, milioane de telespectatori au urmărit aventurile personajului său, un comisar de poliţie incoruptibil, care încerca să asigure prin orice mijloc domnia legii. Pentru acest rol, Roger Hanin a fost recompensat cu două trofee 7 d'Or pentru cel mai bun actor, la galele din 1990 şi 1997.

Pe 1 noiembrie 2008, la vârsta de 83 de ani, a anunţat că se retrage din actorie, punând astfel capăt carierei sale strălucite, "fără amărăciune şi fără nostalgie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.