Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța e SPERIATĂ: Anunță TSUNAMI de migranți în Pirinei

EUobserver
imigranti europa

Ministrul de interne francez Christophe Castaner şi-a exprimat luni îngrijorarea în legătură cu 'mişcări migratorii importante prin Pirinei', anunţând o cooperare sporită cu Spania, în timpul unei vizite la postul de frontieră Perthus, înainte de o călătorie oficială la Madrid, relatează AFP preluată de Agerpres.

'Există mişcări migratorii importante prin Pirinei. Este esenţial să lucrăm împreună. Există o cooperare importantă între serviciile spaniole şi cele franceze', a declarat Castaner la Centrul de cooperare vamală franco-spaniolă (CCPD) de la Perthus, înainte de a merge la Madrid pentru a se întâlni cu omologul său spaniol.

Citește și: A demisionat din partid și va candida la prezidențiale! Despre cine e vorba

Ministrul de interne francez a afirmat că doreşte să facă 'această cooperare mai eficientă', subliniind că 'Spania a înregistrat creşteri ale intrărilor migranţilor cu 150%'.

'Miza pentru Franţa este triplă: colaborarea cu ţările de origine ale migranţilor, colaborarea cu ţările de tranzit, între care şi Marocul, şi acţiuni pentru consolidarea graniţei europene', a spus el.

Anunţând consolidarea efectivelor, ministrul a declarat că intenţionează să 'numească un coordonator pentru zona Pirineilor'.

La sfârşitul lunii octombrie, ministrul de interne a menţionat într-un interviu acordat JDD crearea unui post de 'coordonator de securitate care să organizeze mai bine controalele şi dialogul cu autorităţile spaniole', a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.