Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța face apel la Iran să se abțină de la orice acțiune care nu respectă obligațiile din Acordul nuclear din 2015

uraniu

Ministerul francez de Externe a făcut joi apel la autoritățile de la Teheran să se abțină de la orice acțiune care nu respectă obligațiile din Acordul nuclear din 2015, după ce Iranul a anunțat că va dezvolta centrifuge pentru îmbogățirea mai rapidă a uraniului, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Noi declarații făcute de Traian Băsescu! ‘Trebuie să mă apăr’

„Iranul trebuie să se abțină de la orice acțiune concretă care nu este în acord cu obligațiile sale și care ar putea să afecteze eforturile de detensionare a situației din regiune”, a declarat Agnes von der Muhll, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Paris.

Ea a adăugat că Franța va studia anunțul făcut de Teheran cu partenerii săi și cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică.

Citește și: EXCLUSIV Dumitru Coarnă dezvăluie mutarea pe care o pregătește Guvernul: ‘Vrea să subordoneze total Poliția’/Legea pe care vrea s-o schimbe șeful MAI

Iranul va începe de vineri să dezvolte centrifuge care să permită accelerarea procesului de îmbogățire a uraniului, a declarat președintele Hassan Rouhani, adăugând că acest al treilea pas în sensul reducerii angajamentelor asumate de Teheran prin Acordul atomic va avea un „efect extraordinar”.

Regimul de la Teheran susține că produce uraniu îmbogățit doar pentru a alimenta centrale nucleare.

Citește și: Teodorovici declară! ‘Cred că este o dovadă de iresponsabilitate’

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.