Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța și-a lansat oficial candidatura la organizarea Cupei Mondiale de rugby din 2023

rugby

Franța și-a lansat oficial candidatura la organizarea Cupei Mondiale de rugby din 2023, prin prezentarea listei cu 19 orașe care ar urma să găzduiască meciurile din cadrul competiției, precum și a unui plan de transport prietenos cu mediul înconjurător, informează agenția Reuters.

Franța, care a mai găzduit Mondialul rezervat sportului cu balonul oval în urmă cu 10 ani, are drept contracandidate Irlanda și Africa de Sud în cursa pentru găzduirea CM 2023.

Federația franceză de rugby încearcă să recupereze decalajul față de cele două țări rivale, după ce s-a aflat într-o stare de "somnolență" până la alegerea lui Bernard Laporte în funcția de președinte al FRR, în decembrie 2016.

Citește și: Liverpool, REFUZATĂ de unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume

"Franța vrea Cupa Mondială de rugby", a declarat Laporte joi, menționând că aproximativ 80 la sută dintre francezi susțin candidatura țării lor.

"Această Cupă Mondială va fi, totodată, a celor 1.895 de cluburi franceze de rugby. Întreaga lume a rugby-ului va fi influențată pozitiv în cazul derulării CM 2023 în Franța", a adăugat președintele FRR.

Jucătorii din selecționata Franței vor purta tricouri cu logoul #France2023 la meciul cu Scoția din cadrul Turneului celor Șase Națiuni, programat duminică la Paris, în timp ce foștii internaționali Sebastien Chabal și Federic Michalak au fost incluși printre ambasadorii de nivel înalt care susțin candidatura.

Franța a găzduit anul trecut Campionatul European de fotbal (EURO 2016), în timp de orașul Paris candidează la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2024.

Irlanda nu a mai găzduit niciodată până acum Cupa Mondială de rugby, în timp ce Africa de Sud a fost gazda competiției din 1995 și a mai candidat fără succes la organizarea edițiilor din 2011, 2015 și 2019, anunță Agerpres.

Italia, o altă țară interesată inițial de Cupa Mondială din 2023, și-a retras candidatura în toamna anului trecut, după ce nu a reușit să obțină garanții din partea guvernului italian în legătură cu organizarea evenimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.