Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța și Germania caută o soluție pentru Ucraina după referendumul din Olanda

Preşedintele francez, Francois Hollande, şi cancelarul german, Angela Merkel, au asigurat joi la o conferinţă de presă comună că ţările lor vor continua să sprijine acordul de asociere a Ucrainei la UE, în pofida respingerii acestui acord în Olanda la referendumul consultativ desfăşurat cu o zi în urmă, relatează agenţiile AFP şi EFE.

'Franţa şi Germania vor continua să sprijine Ucraina, chiar şi după referendumul olandez', a precizat liderul de la Elysee, după ce a participat la Consiliul de miniştri comun franco-german, desfăşurat în oraşul francez Metz. 'În ceea ce priveşte Europa, ea va aplica tot ce se poate din acordul de asociere', a adăugat Hollande.

Citește și: INEDIT Un calugar roman are un succes nebun in lumea modei

La rândul ei, Angela Merkel s-a arătat convinsă că 'vor fi depăşite dificultăţile ridicate de referendumul olandez' printr-o soluţie pe care o vor găsi guvernul olandez şi instituţiile europene. 'Am surmontat şi alte dosare dificile. Va fi posibil să soluţionăm şi această dificultate. Ne bazăm pe olandezi şi pe instituţiile europene', a indicat şefa executivului german.

Acordul, semnat în anul 2014, a fost ratificat de toate statele Uniunii Europene, cu excepţia Olandei, unde printr-o petiţie populară a fost convocat un referendum pe această temă, la care 61,1 dintre votanţi l-au respins.

Citește și: INEDIT Un calugar roman are un succes nebun in lumea modei

Capitolele generale şi o parte a celor care privesc asocierea politică şi cooperarea, precum şi componenta comercială a acordului se aplică deja, iar responsabilii comunitar au menţionat că acest acord rămâne 'provizoriu' în vigoare până când se va ajunge la o înţelegere care să permită ratificarea lui şi de Olanda, informează agerpres.ro.

Citește și: ȘOCANT O cântăreață a murit pe scenă, în timp ce cânta: Ce i s-a întâmplat / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.