Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța ia fața Europei: Propune, la europarlamentare, un partid 'animalist'

Un partid tânăr, de orientare "animalistă", încearcă să folosească alegerile europarlamentare din Franţa ca ocazie de a profita de indecizia electoratului şi de vizibilitatea în creştere a cauzei animalelor, relatează miercuri AFP.

Pe afişe, un câine şi o pisică imploră din priviri trecătorii, sub sloganul "Animalele contează, vocea ta la fel". Unii din cei care le observă se opresc şi discută cu militanţii "animalişti" din cartierul Halelor pariziene, informează agerpres.ro.

Citește și: Cine e, de fapt, femeia care l-ar fi ‘îngropat’ pe Radu Mazăre – Guvernul Dăncilă a ‘uns-o’ în funcție

"E pentru apărarea animalelor. Nu e o jucărie, ştiţi, există 11 partide 'animaliste' în Europa, 19 în întreaga lume", explică Marie-Laurence de Lartigue, reprezentantă a partidului şi candidată la alegerile pentru Parlamentul European. "Măcar exprimaţi-vă opţiunea pentru o cauză nobilă... Uitaţi-vă la programul nostru, este într-adevăr... n-are ce să vă displacă, oricum!" le spune ea tinerilor suficient de receptivi.

Partidul "animalist" se opune coridelor şi luptelor de cocoşi, militează pentru îmbunătăţirea condiţiilor de creştere şi sacrificare a animalelor, pentru implementarea unei carte a drepturilor animalelor şi pentru reducerea cu 25%, pe termen mediu, a consumului de produse de origine animală.

Citește și: Viorica Dăncilă, dinamitată din interior! Un greu PSD o ia la rost

Mesajele simple ale formaţiunii pot atrage alegătorii care nu sunt interesaţi prea mult de alte formaţiuni politice, apreciază AFP.

La ultimele alegeri legislative din Franţa, în 2017, la numai un an de la înfiinţare, "animaliştii" au obţinut puţin peste 1% din voturi. "Ştim foarte bine că nu vom ajunge niciodată la preşedinţia republicii sau la cifre mari în alegeri", recunoaşte unul din activişti.

Citește și: Rareș Bogdan dezvăluie cum va ‘toca’ PSD-ul: Atuurile pe care le are PNL-ul

În Germania, Belgia, Portugalia şi alte ţări europene există de asemenea partide pentru apărarea animalelor; dintre acestea, AFP remarcă "animaliştii" italieni, care - ca şi colegii lor francezi - au prezentat o listă de candidaţi pentru Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.