Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța ia în calcul și Huawei pentru realizarea rețelei 5G

lemondeinformatique.fr
5g

Ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire a declarat că Franţa va lua o decizie referitoare la reţeaua de telecomunicaţii 5G bazată pe securitate şi performanţă, iar Parisul nu va exclude pe nimeni, transmite Reuters potrivit news.ro.

Săptămâna trecută, preşedintele Emmanuel Macron a spus că Franţa nu are obiectivul de a bloca Huawei şi nici de a lansa orice fel de război al tehnologiei, la o zi după măsura guvernului american de a include grupul chinez pe o listă neagră.

”Dorim să efectuăm un control precaut al instalării reţelei 5G...fără să decidem că un operator nu este binevenit în Franţa”, a declarat marţi Le Maire reporterilor.

Autoritatea franceză de reglementare a telecomunicaţiilor a anunţat marţi că instalarea reţelei 5G va continua aşa cum era planificat, în 2020, în pofida dificultăţilor actuale ale Huawei.

”Vom lua decizii bazate pe interesul tehnologic şi securitatea strategică a reţelelor noastre”, a spus Le Maire.

Ministrul a adăugat că nu este sigur că Huawei are cea mai bună tehnologie şi că Parisul va evalua toate opţiunile.

”Nu sunt sigur că nu avem de ales. Există şi alţi operatori care oferă soluţii şi vom analiza acest lucru în următoarele luni. M-am întâlnit cu preşedintele Ericsson şi a prezentat opţiunile tehnologice...această idee că există doar Huawei şi toate celelelte firme sunt cu mult în urmă trebuie verificată şi poate fi pusă sub semnul întrebării”, a spus Le Maire, referindu-se la compania suedeză Ericsson.

Departamentul pentru Comerţ al Statelor Unite a interzis Huawei să cumpere bunuri americane, afirmând că grupul este implicat în activităţi contrare securităţii naţionale, o măsură care ar putea avea impact în Europa, inde încep să fie introduse servicii 5G.

“Cazul Huawei-Google face atâta zgomot pentru că Google a restricţionat accesul Huawei la tehnologia bazată pe Android, iar acest lucru este cel mai clar exemplu al acestui război tehnologic”, a spus Le Maire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.