Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța INTERZICE unul dintre cei mai periculoși aditivi alimentari: Se găsește în gumă și ciocolată și are efecte DEZASTRUOASE asupra sănătății

Twitter
bomboane ciocolata

Franţa va interzice utilizarea dioxidul de titan ca aditiv alimentar începând din 2020, după ce Agenţia pentru Securitatea Sanitară a Alimentaţiei, Mediului şi Muncii din Franţa (ANSES) a anunţat că nu există dovezi suficiente pentru a garanta siguranţa acestei substanţe, informează Reuters.

Citește și: MĂCEL la Vaslui! Trei adolescenți au fost ÎNJUNGHIAȚI în plină stradă de un tânăr: 'Erau speriați și plini de sânge' - FOTO

Dioxidul de titan are o utilizare largă în industrie, sub formă de înălbitori în special pentru vopsele, dar şi în sectorul alimentar unde poartă eticheta E171 şi este inclus în diferite produse de la ciocolată şi până la gumă de mestecat, relatează Agerpres. Autorităţile franceze au ordonat o analiză a acestei substanţe în 2017, după ce un studiu a identificat efecte asupra sănătăţii animalelor care au consumat această substanţă. Institutul naţional de cercetări agronomice din Franţa (INRA) a efectuat un studiu cu privire la expunerea orală la dioxidul de titan care a arătat că E171 a trecut prin peretele intestinului animalelor pentru a ajunge în alte părţi.

Rugată să facă o analiză mai amănunţită asupra acestui ingredient, Agenţia pentru Securitatea Sanitară a Alimentaţiei, Mediului şi Muncii din Franţa (ANSES) a descoperit că nu există suficiente dovedi pentru a dovedi că este sigur pentru oameni, au anunţat miercuri într-un comunicat comun Ministerele Economiei şi Mediului din Franţa. "În opinia sa, ANSES subliniază că evaluarea cu privire la riscurile ridicate de utilizarea aditivului suferă de pe urma lipsei de date pe care producătorii şi comercianţii acestui aditiv ar fi trebuit să le furnizeze: În special, nu au putu fi stabilite doze zilnice acceptabile pentru acest aditiv din cauza lipsei datelor" se arată în comunicatul de presă. Dioxidul de titan (E171) este autorizat la nivelul Uniunii Europene, iar Guvernul de la Paris a anunţat c va înştiinţa Comisia Europeană şi celelalte state membre în legătură cu decizia sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.