Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța o ia pe urmele SUA? Care sunt favoriții în cele mai recente sondaje

eiffel

Alain Juppe şi Nicolas Sarkozy ar urma să se confrunte într-un al doilea tur al alegerilor primare ale conservatorilor la sfârşitul acestei luni, în perspectiva scrutinului prezidenţial din Franţa în 2017, conform ultimului sondaj pe această temă, informează Reuters.

Conform sondajului apărut Le Monde şi realizat de Cevipof şi Ipsos-Sopra Steria, fostul prim-ministru Juppe ar câştiga 36% din voturi în primul tur, care are loc duminică, în timp ce fostul preşedinte Sarkozy ar obţine 29%.

Citește și: Ele sunt femeile care fac SEX mai DES: Studiu pe 210.000 femei

Francois Fillon, care a câştigat teren în sondajele recente odată cu apropierea primei runde, se află pe locul al treilea, cu 22%, în creştere cu până la 10 puncte procentuale într-o lună. Un sondaj apărut marţi privind principalii candidaţi ai partidului Republicanii îl plasa la egalitate cu Sarkozy şi îl dădea potenţial câştigător într-un al doilea tur cu Juppe.

În al doilea tur, Juppe este dat învingător în faţa lui Sarkozy, cu 57% din voturi comparativ cu 43%. Cele mai multe sondaje efectuate până acum îl dau de asemenea pe Juppe câştigător clar în a doua rundă, scrie agerpres.ro.

Citește și: MOMENTE GROAZNICE: CE a putut să mănânce un rechin, într-un acvariu imens / VIDEO

El este de asemenea favorit să câştige alegerile pentru preşedinţia ţării într-un al doilea tur împotriva liderului extremei-drepte Frontul Naţional, Marine Le Pen. Sondajul a confirmat de asemenea aşteptările că Le Pen ar fi probabil adversara oricărui candidat de centru-dreapta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.