Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța şi Germania trebuie să avanseze împreună pentru a construi Europa post-Brexit

Brexit

Preşedintele francez, Francois Hollande, şi omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, au afirmat joi necesitatea ca Franţa şi Germania să avanseze împreună pentru a construi 'Europa viitorului' după Brexit şi a lupta împreună împotriva naţionalismului şi extremismului, informează AFP. La o zi după decizia guvernului britanic de a părăsi UE, 'avem o responsabilitate eminentă, Franţa şi Germania, cea de a stabili o direcţie pentru Europa şi o viziune pentru popoarele noastre, ca să putem fi pe deplin angajaţi în construirea unei Europe a viitorului', a afirmat Hollande într-o declaraţie de presă, după un dineu cu noul preşedinte al Republicii Federale Germane.

'Ţările noastre două sunt esenţiale pentru ca Europa să poată avansa', a adăugat Francois Hollande. 'Mă bucur că germanii şi francezii sunt gata să continue să avanseze mână în mână pentru a construi un viitor european', a declarat la rândul său noul preşedinte social-democrat al Germaniei, care şi-a preluat funcţia la 18 martie. 'Chiar dacă o vrem sau nu, Franţa şi Germania vor trebui să exerseze o responsabilitate şi mai mare ca înainte', a adăugat el.

De asemenea, cei doi şefi de stat au afirmat la unison voinţa lor de a contra ascensiunea naţionalismului şi extremismului în Europa. Hollande şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu 'aspiraţia comună' a Franţei şi Germaniei de a 'lupta împotriva tuturor formelor de extremism, de revenire la naţionalism, care au făcut atâta rău Europei şi pot de asemenea să altereze pacea în lume', conform Agerpres. Steinmeier s-a declarat hotărât să combată 'această fascinaţie pentru regimurile autoritare', îndemnând la 'luptă împotriva acestei tentaţii a simplismului'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.