Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța spune cum poate fi înfrânt Statul Islamic

statul islamic

Fostul preşedinte francez, conservatorul Nicolas Sarkozy, estimează că gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) poate fi înfrântă în câteva luni dacă se va dialoga cu Rusia şi cu regimul de la Damasc şi se va forma o coaliţie militară internaţională susţinută de statele vecine Siriei şi ale cărei operaţiuni terestre vor fi sprijinite prin bombardamente masive asupra jihadiştilor, consemnează agenţia EFE.

'Chiar credeţi că SI poate învinge cele 22 de state cele mai puternice din lume? În câteva luni Siria poate fi eliberată. Este o chestiune de leadership', a indicat Sarkozy într-un interviu publicat vineri de cotidianul Le Parisien.

În acest context, el a încercat să-l ridiculizeze pe actualul preşedinte, socialistul Francois Hollande, despre care afirmă că nu poate fi un lider. 'Hollande ne-a spus: 'după ce m-am gândit bine, am decis să trimit misiuni de recunoaştere în Siria' Serios? Acest lucru o să-i sperie pe liderii SI, sunt convins că vor fi terorizaţi', a declarat, ironic, fostul şef al statului francez. Trebuie intervenit pentru a câştiga şi să fie bombardată masiv gruparea Statului Islamic, a insistat Sarkozy.

El şi-a apărat decizia de a ordona în anul 2011 o intervenţie militară în Libia pentru înlăturarea de la putere a lui Muammar Gaddafi, amintind că, după ce acesta din urmă a fost ucis, în Libia s-au desfăşurat alegeri libere câştigate de moderaţi, iar apoi s-a instalat haosul, când la Palatul Elysee se afla deja Hollande.

Cât despre actuala criză generată de valul de refugiaţi sosiţi în Europa, liderul opoziţiei franceze a declarat că se impune o reformă a funcţionării spaţiului Schengen şi să se spună 'stop' în faţa 'creşterii fenomenelor migraţioniste', scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.