Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franțuzoiacă păcălită de soț, condamnată la închisoare pe viață pentru TERORISM. Spune că e nevinovată.

captsbtyagi.blogspot.com
terorism

Franţuzoaica Mélina Boughedir a fost condamnată duminică de un tribunal irakian la închisoare pe viaţă pentru apartenenţă la gruparea jihadistă Statul Islamic, informează AFP, citată de Agerpres.

Tânăra de 27 de ani, mamă a patru copii, dintre care trei au fost deja repatriaţi în Franţa, a fost declarată că poate fi eliberată la capătul unui prim proces desfăşurat în luna februarie sub acuzaţia de "intrare ilegală" pe teritoriul Irakului.

Într-un final, ea a fost recunoscută vinovată duminică, în finalul unui nou proces, de data aceasta fiind judecată conform prevederilor legii antiterorism, care prevede pedepse severe mergând până la sentinţa capitală.

"Sunt nevinovată", a declarat ea judecătorului în limba franceză, în timp ce un traducător a asistat-o. "Soţul meu m-a păcălit, iar apoi m-a ameninţat că va pleca împreună cu copiii", a mai spus ea.

În aprilie, aceeaşi Curte centrală penală de la Bagdad a condamnat-o la închisoare pe viaţă pe o altă franţuzoaică, Djamila Boutoutaou, de 29 de ani, care a spus şi ea că a fost păcălită de soţul ei.

Sâmbătă, unul din avocaţii franţuzoaicei Mélina Boughedir, William Bourdon, declarase pentru AFP că există "întrebari serioase cu privire la presiunea care ar fi fost exercitată de Franţa pentru a declanşa un nou proces" în cazul acesteia.

Joi, ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, a descris-o pe Mélina Boughedir ca pe o "teroristă Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic) care a luptat în Irak", îndemnând această ţară să o judece, respingând în acelaşi timp varianta sentinţei capitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.