Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francezii preiau cea mai mare companie locală din industria laptelui

Actionarii Albalact Alba Iulia (ALBZ) au încheiat un acord cu Lactalis, în urma caruia grupul francez va prelua cea mai mare companie locala din industria laptelui.

"Lactalis a încheiat un contract cu acționarii vânzatori care dețin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact (...) având drept obiect dobândirea tuturor acțiunilor deținute de acționarii vânzatori", arata Albalact, într-un comunicat, citat de Mediafax.

Actionarii la care face referire Albalact sunt Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited și RC2 (Cyprus) Limited.

Acestia s-au angajat sa vânda participatiile lor, însumând 70,3%, într-o oferta de preluare care urmeaza sa fie initiata de Lactalis pentru preluarea a 100% din Albalact.

În urma anuntului Albalact, actiunile companiei au crescut la BVB cu 14,8%, aproape de maximul permis într-o sedinta, la 0,38 lei pe actiune.

Compania din Alba Iulia arata în comunicat ca întelegerea dintre actionari si grupul francez necesita aprobarea Consiliului Concurenței.

Prețul pe acțiune va fi determinat prin deducerea din suma de 407,3 milioane lei a datoriei nete ajustate.

"Prețul final pe acțiune în cadrul ofertei publice de preluare va fi calculat numai dupa îndeplinirea condițiilor precedente, cu putin timp înainte de depunerea documentației aferente ofertei de preluare. Inițierea ofertei de preluare si pretul din cadrul ofertei de preluare sunt supuse în continuare obținerii tuturor aprobarilor relevante din partea Autoritații de Supraveghere Financiara din România.

Exclusiv în scop exemplificativ și în baza unei datorii nete ajustate de 118,2 milioane RON la data de 30 septembrie 2015, din formula de calcul ar reieși un preț per acțiune de 0,4543 RON. Prețul exemplificativ de 0,4543 RON per acțiune include o prima de aproximativ 37% la prețul de închidere de tranzacționare pe Bursa de Valori București la data de 27 ianuarie 2016. Acest calcul se bazeaza pe date financiare istorice ale Albalact și nimeni nu își poate întemeia în nici un fel decizia de a investi sau orice alta decizie în legatura cu acțiunile Albalact pe un astfel de calcul. Având în vedere condițiile precedente din contractul dintre Acționarii Vânzatori și Lactalis și cerința de a determina prețul la o data ulterioara, nu exista certitudine ca acest contract va fi implementat sau ca va fi implementat la prețul prevazut în exemplul de mai sus", noteaza compania.

Albalact este cea mai mare societate cu capital majoritar local în industria laptelui. Înființata în 1971, Albalact a fost transformata în societate pe acțiuni în anul 1990 și privatizata în 1999. În prezent, Raul Ciurtin si sotia lui detin 41% din actiuni, prin doua firme din Cipru.

Albalact deține 99,01% din acțiunile Raraul Câmpulung Moldovenesc și 100% din firma de logistica Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajați în toate cele trei entitați.

Albalact comercializeaza produse proaspete, pasteurizate și UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Raraul, Albalact și Poiana Florilor.

Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesarii laptelui, deținând branduri precum President si Parmalat. Grupul are 75.000 de angajati și peste 200 de fabrici, în 43 de țari, raportând anul trecut o cifra de afaceri de 17 miliarde euro.

În România, grupul a cumparat, în 2008, brandul LaDorna, de la omul de afaceri Jean Valvis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.