Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Fillon este favorit să câştige alegerile prezidenţiale din Franţa - SONDAJ

Candidatul conservator la alegerile prezidenţiale Francois Fillon ar învinge-o pe contracandidata sa Marine Le Pen, reprezentanta Frontului Naţional, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa dacă scrutinul ar avea loc duminica viitoare, urmând să obţină circa 65% din voturi, indică un sondaj de opinie realizat de Ifop-Fiducial şi publicat marţi de iTele, Paris Match şi Sud Radio, potrivit AFP, relatează agerpres.

Sondajul relevă că niciun candidat din partea Partidului Socialist nu ar reuşi să se plaseze mai sus de poziţia a cincea în scrutinul prezidenţial din Franţa, prevăzut pentru primăvara anului viitor.

Citeşte şi: Franța are un NOU premier

Ancheta sociologică, realizată online pe un eşantion de 3.200 de persoane, a fost realizată în perioada 28 noiembrie - 3 decembrie. Întrebările au fost adresate după ce actualul preşedinte, socialistul Francois Hollande, a declarat că nu va candida pentru un nou mandat şi înaintea anunţului candidaturii lui Manuel Valls, în prezent prim-ministru.

De asemenea, 62% dintre francezi ar vota pentru candidatul independent Emmanuel Macron într-un eventual al doilea tur de scrutin care l-ar opune candidatei extremei drepte, Marine Le Pen.

Macron, fost ministru al economiei în administraţia Hollande, s-ar plasa pe a treia poziţie în primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa, conform aceluiaşi sondaj de opinie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.